пʼятниця, 22 жовтня 2010 15:08

В інтернет виходять вже майже 2 млрд людей у світі

В інтернет виходять вже майже 2 млрд людей у світі

Кількість інтернет-користувачів по всьому світу до кінця поточного року перевищить символічний рубіж у 2 мільярди осіб, повідомляє звіт Міжнародного союзу телекомунікацій (ITU) при ООН, що об'єднує компанії та урядові організації із більш ніж 190 країн світу, пише Компьюлента.

Згідно зі статистикою ITU, в поточному році до інтернет-аудиторії приєднаються приблизно 226 млн землян, з яких більше двох третин, або 162 млн, проживають у регіонах, що розвиваються. Країною з найвищою чисельністю веб-користувачів є Китай, де доступ до Мережі мають понад 420 мільйонів осіб.

У державах, що розвиваються, інтернетом користуються близько 21% населення. У розвинених — 71%. При цьому в регіонах, що розвиваються тільки в 22,5% домогосподарств є комп'ютер, тоді як у розвинених — у 71%.

Статистика ITU говорить і про те, що наприкінці 2010-го кількість абонентів стільникових мереж досягне 5,3 мільярда.

Кількість надісланих СМС в період із 2007 по 2010 рік потроїлася, підскочивши із 1,8 до 6,1 трильйона. Іншими словами, щомиті у світі розсилається близько 200 тисяч коротких повідомлень.

Мобільні сервіси третього покоління (3G) в цьому році були доступні мешканцям 143 країн проти 95 у 2007-му.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що інтернет-гігант "Яндекс" опублікував рейтинг пошукових запитів за вересень. Лідерами запитів стали школярі та грибники.

Зараз ви читаєте новину «В інтернет виходять вже майже 2 млрд людей у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі