неділя, 14 квітня 2024 05:50

Уникнете затяжного конфлікту: що заборонено робити у цей день

Уникнете затяжного конфлікту: що заборонено робити у цей день
14 квітня не можна прати речі коханих Фото: pinterest

14 квітня - день пам'яті папи Римського Мартина Сповідника. Він був видатним духовним лідером, який відзначився своєю боротьбою проти монофелітизму та захистом Православ'я.

Він народився в Тоскані, Італії, і отримав високу освіту, що допомогло йому у здійсненні своєї місії. Мартин був обраний на пост Папи Римського після смерті попередника, Папи Феодора І, і в цей час у Церкві точилися суперечки між православними та монофелітами.

649 року імператор Констанс видав єретичний "Зразок віри", який забороняв подальші суперечки та був обов'язковим для всього населення. Святитель Мартин скликав у Римі Помісний Собор, який засудив монофелітську єресь, і послав послання Константинопольському Патріарху Павлу II, благаючи його повернутися до Православного сповідання. Однак, Павло не відгукнувся на це прохання, і Мартин був змушений оголосити його екзархом та відсторонити від церковних обов'язків.

Ці дії привели до ув'язнення та заслання Мартина на острів Крімею, де він продовжував боротися з монофелітизмом, незважаючи на погіршення свого стану. Святитель Мартин помер 16 березня 655 року, залишивши за собою слід своєї віри та незламної волі. У Церкві святитель Мартин шанується як просвітитель та борець за правду та справедливість, його життя та діяльність нагадують про важливість віри, принциповості та мужності у захисті віри та боротьбі з єретиками.

Прикмети

Тепла погода - найближчим часом похолодає.

Образити ворону до нещастя в оселі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мають негативну енергетику: 10 речей, які треба винести з будинку на смітник

Що не можна робити, а що дозволено

Цього дня особливу увагу приділяли лисицям. Цих тварин було заборонено ображати. Вірили, людину будуть постійно обманювати. Не можна прати речі чоловіка чи дружини - буде затяжний конфлікт. Також заборонялося сперечатися, інакше посваритесь з усіма близькими і рідними.

Цей день найкраще підходить для того, щоб розповісти про свої почуття. В давнину саме в цей період починали засилати сватів.

Великдень для багатьох вірян є одним з найголовніших релігійних свят. Це перехідне свято, а значить його дата щороку змінюється.

Цього року православні віряни в Україні святкуватимуть Великдень 5 травня. Перехід ПЦУ та УГКЦ на новоюліанський календар жодним чином не вплинув на святкування Великодня.

Зараз ви читаєте новину «Уникнете затяжного конфлікту: що заборонено робити у цей день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі