пʼятниця, 21 березня 2008 10:34

Учені з"ясували, чим загрожує швидке схуднення

Учені з"ясували, чим загрожує швидке схуднення

Напевно, сьогодні всім і кожному відомо про шкоду, яка заподіює організму людини зайва маса тіла. Тут можна згадати і про підвищений ризик розвитку гіпертонії, і про виникнення різноманітних психологічних проблем, і про безліч інших неприємностей. Але надмірна худоба в деяких випадках може представляти ще серйознішу небезпеку, ніж зайва вага.

Група учених з Норвегії впродовж десяти років проводило вивчення впливу на стан здоров"я швидкого схуднення. Дослідники на підставі результатів своєї роботи прийшли до висновку, що в 90 відсотках випадків надмірна худоба віднімає вісім років життя. Що ж до схильних до повноти людей, які люблять смачно поїсти і абсолютно ігнорують ваги, то, як затверджують учені, вони втрачають лише чотири роки. Природно, в обох випадках ситуація порівнюється з людьми з нормальною вагою.

Обидві крайнощі (і зайва вага, і надмірна худоба) мають свої проблеми і недоліки. Так, наприклад, повні люди у багатьох випадках страждають цукровим діабетом, гіпертонією, атеросклерозом і захворюваннями суглобів. Люди з недостатньою масою тіла, в особливому ступені це стосується тих, хто різко скидає вагу, схильні до підвищеного ризику виникнення злоякісних новоутворенні (простіше кажучи, ракових пухлин), серцево-судинним захворюванням, інфаркту і інсульту. Крім того, худі люди частіше бувають схильні депресії.

Підводячи підсумок сказаному, хочеться ще раз нагадати про необхідність дотримання міри в їжі, повідомляє ukrindustrial.com.

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, чим загрожує швидке схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі