четвер, 11 червня 2009 15:51

Учені з"ясували, що жінкам корисно пліткувати

Учені з"ясували, що жінкам корисно пліткувати

Група учених з Університету Мічигану (University of Michigan), США, під керівництвом професора Стефанії Браун (Stephanie Brown) з"ясувала, що регулярне спілкування з подругами робить жінку здоровішою і щасливішою, повідомляє Daily Telegraph. Причиною цьому служить підвищення рівня прогестерону, гормону, що зменшує стрес і страх.

Учені повідомляють, що рівень прогестерону грає важливу роль в соціальних взаєминах.

Зокрема, чим вищий його рівень, тим більше бажання допомагати іншим жінка відчуває, навіть якщо це пов"язано з необхідністю ризикувати власним життям.

Прогестерон - це гормон, що виробляється яєчниками. Зокрема, він готує матку до пологів і бореться з інфекціями.

Давно відомо, що чим вищий його рівень, тим більше бажання розширення і посилення соціальних зв"язків жінка відчуває. Проте тільки тепер учені з"ясували, що плітки і базікання істотно підвищують рівень гормону.

Нагадаємо, що згідно опитуванням 3 тис. жителів Великої Британії до 30 років, плітки про знаменитостей і телепрограми "реального" жанру займають 7 місце в рейтингу поширених залежностей. А очолюють цей список кава, шоколад і соціальна мережа Facebook.

За матеріалом Вокруг Света

Зараз ви читаєте новину «Учені з"ясували, що жінкам корисно пліткувати ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі