понеділок, 10 серпня 2009 18:49

Учені створили для жінок гель від СНІДу

Учені створили для жінок гель від СНІДу
Американські учені розробили новий вид "молекулярного презерватива", який захистить жінок від СНІДу в Африці та інших бідних регіонах світу.

Перед сексом, жінки можуть ввести вагинальний гель, який на половину затвердіє під час потрапляння сперми, уловлюючи частинки вірусу СНІДу в мікроскопічні сітки, що захищає від інфекції вагінальні клітини.

"Перший крок в складному процесі ВІЛ-інфікування жінки - вірус, який розповсюджується від сім"я до вагінальних тканин. Ми хочемо зупинити цей процес, - сказав Патрік Кізер, ад"юнкт-професор біоінженерії в університеті штату Юта. - Ми створили перший вагінальний гель для запобігання потраплянню в організм вірусу СНІДу. Він абсолютно унікальний. Нічого подібного ще ніхто не створював".

Як повідомлялось раніше, розроблена в Канаді вакцина проти СНІДу успішно пройшла випробування на тваринах і тепер дослідники чекають дозволу на перевірку вакцини на людях. Про це заявив професор мікробіології Університету Західного Онтаріо Йорг Кан, який займався розробкою вакцини близько 20 років.

"Для нас це дуже важливий рубіж", - підкреслив він, додавши, що він чекає дозволу від Управління з контролю за якістю продовольства і медикаментів США спочатку на перевірку вакцини на токсичність, а потім - на два етапи клінічних випробувань в США, повідомляє Росбалт.RU.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили для жінок гель від СНІДу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі