пʼятниця, 24 липня 2009 08:19

Учені скоро вирішать проблему появи зморшок

Учені скоро вирішать проблему появи зморшок
Заповітна мрія жінок про вічну молодість, можливо, може здійснитися в недалекому майбутньому. Принаймні ученим вже вдалося з"ясувати основні причини старіння шкіри. Можливо, вже зовсім скоро проблема появи зморшок буде кардинально вирішена.

Як з"ясували фахівці косметичної корпорації Procter & Gamble, за старіння шкіри відповідають 1500 генів з 25 000, що входять в структуру людського геному.

Керівник дослідження лікар Джей Тісман повідомляє, що під час вивчення геному людини ідентифіковано вісім основних причин, що лежать в основі вікових змін структури шкірного покриву. Отже, тепер є реальний шанс повернути назад біологічний механізм появи зморшок на генетичному рівні.

У повідомленні компанії наголошується, що компанія витрачає мільярди доларів на розробку різних засобів, що перешкоджають виникненню зморшок, проте паралельно з цим учені проводять дослідження, метою яких є вивчення генетичних причин старіння шкіри.

Серед цих причин - спадковість, спосіб життя, куріння і вплив сонячних променів. На думку дослідників, основним засобом боротьби зі старінням шкіри є її постійне зволоження за допомогою косметичних засобів.

Основною речовиною, що визначає тургор шкіри, є білок колаген, за вироблення якого відповідають 40 генів. Зниження їхньої активності є основною причиною старіння. Впливом на шкіру сонячного світла займаються ще 400 генів, що виробляють вільні радикали, які руйнують клітини шкіри.

Передбачається, що виявлення всіх генів, відповідальних за старіння, допоможе вченим розробити засоби для їхньої стимуляції і таким чином продовжити молодість і здоров"я шкіри людини, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Учені скоро вирішать проблему появи зморшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі