середа, 15 серпня 2012 10:07

У світі триває серпневий зорепад - потік Персеїд
14

У світі триває серпневий зорепад - потік Персеїд
Фото: Фото: bigpicture.ru
Цього року потік Персеїд - більший від прогнозованого
Фото зорепаду роблять по всьому світу

Протягом усього серпня у землян є можливість милуватися одним з найдивовижніших видовищ - метеорним потоком. Метеорний потік Персеїди зазвичай щосерпня спостерігається протягом кількох тижнів, досягаючи свого піку між 11-м і 13-м числами місяця і є результатом проходження Землі через орбіту комети Свіфта-Тутля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ніч на суботу очікується метеорний дощ

Як і всі комети, комета Свіфта-Тутля залишає за собою уламки льоду, пил і камені під час свого безперервного руху по орбіті навколо Сонця. Коли Земля зі швидкістю приблизно в 107 тисяч кілометрів на годину перетинає орбіту комети, уламки і кометний пил врізаються в земну атмосферу, бомбардуючи її зі швидкістю приблизно в 60 кілометрів на секунду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На землю падає тисяча метеоритів

Пік активності серпневого зорепаду, метеорного потоку Персеїди, цього року виявився дещо більш потужним, ніж очікувалося - кількість метеорів у ніч на понеділок досягла 125 метеорів на годину при очікуваних 100, свідчать дані Міжнародної метеорної організації.

Зараз ви читаєте новину «У світі триває серпневий зорепад - потік Персеїд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі