четвер, 03 грудня 2020 18:06

У Мережі з'являється більше опцій для меломанів

У Мережі з'являється більше опцій для меломанів
Найбільш зручним форматом музичного порталу є сайти, які дозволяють слухати музику онлайн. Фото: Pinterest

Інтернет - це не тільки величезне сховище всілякої інформації, але й база візуального, відео та аудіо-контента, яка постійно поновлюється.​​

Якщо говорити про музику, то вона представлена ​​в Мережі у всьому своєму розмаїтті. Є кілька популярних різновидів музичних ресурсів, які збережені в закладках кожного меломана.

Сайти з прослуховуванням і скачуванням

Найбільш зручним форматом музичного порталу є сайти, які дозволяють слухати музику онлайн і тут же завантажувати її, якщо трек сподобався. Без реєстрацій, підписок і обмежень. Для зручності користувачів музика на таких ресурсах, як правило, розділена за категоріями, а для пошуку конкретних треків є спеціальний рядок для запитів.

Ці ресурси зручні ще й тим, що ви можете завантажити треки на знімний носій, плеєр або жорсткий диск, щоб слухати їх без доступу до інтернету або комп'ютера - під час пробіжок, в громадському транспорті, метро і так далі.

Онлайн радіо

Якщо вам не принципово, що конкретно слухати в даний момент, або ви просто не хочете займатися складанням власних треклистів, вибирайте одну з десятків радіостанцій. Як і звичайне ефірне радіо, радіо в інтернеті - це не тільки музика, а й передачі, інтерв'ю, записи живих концертів. А ще - реклама. Без неї, на жаль, нікуди.

З іншого боку, в Мережі можна знайти "станції" з треками окремих жанрів - це підійде фанатам того чи іншого музичного напряму. Серед недоліків радіо, крім реклами, відзначимо неможливість в конкретний момент почути те, що хочеш, так як навіть популярні пісні крутять на ротації, і їх доведеться чекати невизначений час.

Стрімінгові ресурси

Стрімінги - це ресурси, які стали популярні в останні 5 років. Їх відмінна риса - великі бібліотеки треків, у тому числі з новинками індустрії. Деякі ресурси дають можливість слухати музику онлайн, інші пропонують опції для оффлайн прослуховування. Однак і мінус у популярних стрімінгів є - це необхідність платити за доступ до повного функціоналу або окремих треків.

Безкоштовні стрімінгові сервіси, як правило, мають обмежений функціонал, або вбудовану рекламу, яку потрібно прослуховувати обов'язково кожні кілька хвилин. Асортимент пісень на різних стрімінгових платформах може відрізнятися - на одному вже будуть новинки та останні альбоми, а на іншому - тільки треки минулих місяців.

Зараз ви читаєте новину «У Мережі з'являється більше опцій для меломанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі