четвер, 02 жовтня 2008 10:04

У яких мам народжуються гарні діти

У яких мам народжуються гарні діти
Американські учені прослідкували залежність між виникненням у дітей таких патологій як заяча губа та вовча паща (розщеплювання губи та піднебіння) і вживанням алкоголю їхніми матерями в перший триместр вагітності.

Деякі дані про те, що вживання спиртних напоїв вагітною жінкою збільшує ризик народження дитини з даною патологією, відомі давно. Але систематизувати ці дані складно, оскільки в них були включені різноманітні напої в різних дозуваннях, і на різних термінах вагітності. Учені National Institute of Environmental Health Sciences in Durham в Північній Кароліні, США, провели власне дослідження цієї залежності. Вони вивчили анкети 377 матерів дітей з порушеннями зрощення губ, 176 - з незрощенням піднебіння і 763 - здорових дітей. Матері відповідали на питання про вживання алкоголю під час перших 3-х місяців вагітності.

Порівняно з матерями, які не вживали алкоголь, ті жінки, які випивали близько 5 напоїв хоча б один раз за 3 місяці, мали подвоєний ризик народження дитини з розщеплюванням губи або піднебіння. Під час вживання такої кількості алкоголю 3 або більше разів, ризик збільшувався втричі.

Підсумовуючи своє дослідження, учені зробили висновок, що ризик негативної дії на майбутню дитину вживання матір"ю алкоголю достатньо великий. Вони рекомендують вагітній жінці відмовитися від будь-якого вживання алкоголю під час вагітності, а особливо в перші 3 місяці, коли формуються всі органи плоду, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «У яких мам народжуються гарні діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі