четвер, 19 листопада 2009 16:02

Спеціальне харчування впливає на рівень інтелекту

Спеціальне харчування впливає на рівень інтелекту

Давно відомо, що суворі дієти не найкращим чином впливають на стан психіки та інтелекту. Проте існує і зворотний зв"язок, упевнений професор СПбДМА Юрій Успенський. Правильно склавши власний раціон харчування, можна поліпшити інтелектуальні здібності.

Всім відомо, що інтелект зовсім не дорівнює сумі знань. Це здатність людини аналізувати і зіставляти події та робити необхідні висновки. Раніше проведені досліди учених з різних країн довели те, що інтелект дитини абсолютно не залежить від систем виховання.

Раніше професор Успенський розповів журналістам про таке на сьогоднішній день достатньо поширене явище, як "харчове пияцтво". За його словами, сучасна людина перестала розглядати їжу як засіб для виживання, джерело енергії та тепла. Тепер їжа служить розвагою, модною прихильністю до тієї або іншої кухні та засобом подавити тривогу, нервову напругу і розлади.

Яким же було здивування фахівців, коли під час спеціальних досліджень виявилося, що секрет значного підвищення інтелекту всього лише в харчуванні дітей.

На думку професора кафедри пропедевтики внутрішніх хвороб СПбДМА ім. Мечникова Юрія Успенського, хоча людський інтелект приблизно на 70 % закладений природою, але решта 30 % цілком можна поліпшити за допомогою правильного харчування.

Вже доведено, що діти, які вживають багато фруктів і овочів, мають вищий інтелект. А зв"язано це і з простими фізіологічними процесами: погана їжа затримується в організмі, істотно ускладнює травлення. Тоді як їжа, що складається з фруктів, швидше засвоюється і містить багато глюкози, яка і відповідає за ефективність роботи мозку, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Спеціальне харчування впливає на рівень інтелекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі