вівторок, 13 жовтня 2009 16:17

Спамери активізувалися після зливу даних користувачів у мережу

Спамери  активізувалися після зливу даних користувачів у мережу
За даними компанії Symantec, що спеціалізується на захисному ПЗ, кількість поштового спаму за останній час значно збільшилася. В основному спамери активізувалися через свята, що наближаються : все частіше в темах сміттєвих повідомлень стали міститися згадки Хеллоуїна і Різдва. Кіберзлочинці не гребують і індійським Фестивалем вогнів під назвою Диван, і китайським Місячним фестивалем.

Так, частка спаму серед усього поштового трафіку у всесвітній павутині досягла значення 86%. При цьому 4,5% рекламних листів виявилися не тільки марними, але й небезпечними - вони містили шкідливе програмне забезпечення.

Число фішингових повідомлень в загальній масі спаму за цей місяць, навпаки, знизилося: серед англомовної кореспонденції шкідливих листів цього виду стало на 5% менше, а серед повідомлень на інших мовах - на 33%.

Втім, є й інша причина вибуху активності спамерів - масштабний витік даних користувача в мережу. Нагадаємо, зовсім недавно невідомими зловмисниками були викладені в інтернет декілька тисяч паролів до облікових записів на поштовому сервісі Hotmail, що належить корпорації Microsoft.

За матеріалом: NEWS. Ru

Зараз ви читаєте новину «Спамери активізувалися після зливу даних користувачів у мережу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі