середа, 05 листопада 2008 15:06

Сербія може отримати статус кандидата в члени ЄС в 2009 році

Сербія при виконанні належних умов може отримати статус кандидата в члени Євросоюзу в 2009 році, заявив в середу єврокомісар по розширенню Оллі Рен.

"Сербія може отримати статус кандидата в 2009 році", - сказав він, представляючи журналістам в Брюсселі доповідь Єврокомісії з оцінкою прогресу, який виконала Сербія на шляху європейської інтеграції.

У доповіді указується також на кроки, які ще належить зробити сербській владі. Зокрема, ЄС чекає упіймання і передачі в Гаагський трибунал всіх осіб, що залишаються на волі, обвинувачених в скоюванні військових злочинів, насамперед, командувача армією боснійських сербів Ратко Младіча.

Рен висловив також надію, що Сербія не перешкоджатиме розміщенню в Косово місії ЄС в області законності і права, підтвердивши "європейську перспективу" для краю, незалежність якого визнали більше 40 країн-членів ООН, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Сербія може отримати статус кандидата в члени ЄС в 2009 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі