четвер, 03 лютого 2011 15:24

Роботів почали об'єднувати в глобальну мережу (ФОТО)

Нідерландські інженери розраховують створити гігантське сховище знань і навичок механічних помічників людини. Доступ до нього зможе отримати будь-який власник штучного інтелекту.

Сучасні роботи досить майстерні в різних видах діяльності, проте ці здібності вже закладені в них. Можливості навчання (насамперед самонавчання) машин обмежені їх призначенням, а також цілями і завданнями конструкторів.

Фахівці з Ейндховенськомго технологічного університету вирішили керуватися принципом "досвід - найкращий вчитель". Вони планують створити систему, що використовує інтернет-технології та локальні мережі для забезпечення доступу до серверів. На них буде зберігатися інформація, необхідна для розпізнавання об'єктів (зображення і моделі), навігації (карти), виконання різних завдань (всілякі алгоритми і програмне забезпечення) і т. п.

Автором проектів вдалося зацікавити Європейську комісію, яка у грудні 2009 року виділила чотирирічний грант на реалізацію програми Cognitive Systems and Robotics Initiative. З минулого січня почалися активні обговорення і робота над RoboEarth.

Минулий місяць приніс перші результати. Робот AMIGO зміг завантажити інструкції з обслуговування хворого і успішно їх виконати.

За матеріалами: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Роботів почали об'єднувати в глобальну мережу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі