четвер, 13 грудня 2012 01:52

Рибки-геї користуються великим успіхом у самок - дослідження

Рибки-геї користуються великим успіхом у самок  - дослідження

Гомосексуальна поведінка самців підвищує їх шанси на сексуальні відносини з самками, пише кореспондент ABC Ана Мельадо. Принаймні, такий висновок зробили вчені з Франкфурта, вивчаючи вид риб - пецілій мексиканських. До речі, до сімейства пецілій, вони ж моллінезіі, відносяться популярні акваріумні рибки.

"Гомосексуальність спостерігається практично у всіх категоріях тваринного світу - від черевиків до дельфінів", - зазначає журналістка, але привабливість самців-геїв для самок - мабуть, досі не описане явище.

"Зазвичай самки вибирають партнера, виходячи з соціальних критеріїв і його взаємин з оточуючими", - пише автор. І у людей, і у світі тварин спостерігається закономірність: самці, що користуються успіхом у інших самок, стають жаданішим.

Проте експерименти з пецілі'. мексикансько. показали: популярність у самців теж підвищує привабливість самця. Пеціліі - живородні риби, не схильні до моногамії.

"Зазвичай гомосексуальна поведінка спостерігалося у дрібних і непомітно забарвлених самців пеціліі", - оповідає видання. Важливо, що великі, яскраво забарвлені самці агресивно захищають свої групи самок від суперників.

А як поводяться самки? Перший час вони воліли спаровуватися з великими самцями. Але, як тільки "непоказні" самці дрібної та середньої величини вступали в гомосексуальні зв'язки, їх привабливість в очах самок відразу зростала. У багатьох випадках складалися бісексуальні відносини.

"Великий Вуді Аллен прав: бісексуальність удвічі збільшує шанси зайнятися сексом", - підсумовує автор.

Зараз ви читаєте новину «Рибки-геї користуються великим успіхом у самок - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі