понеділок, 12 липня 2010 20:26

Пластикові пакети здатні переносити небезпечні бактерії

Пластикові пакети здатні переносити небезпечні бактерії

Пластикові пакети становлять небезпеку для здоров'я споживачів, оскільки містять потенційно смертельно небезпечні бактерії, стверджують вчені. Про це йдеться в дослідженні співробітників університету Арізони.

Аналіз пластикових пакетів багаторазового використання показав, що половина з них містить сліди кишкової палички E.coli, а на багатьох сумках виявили сальмонелу.

Пластикові пакети багаторазового використання дуже популярні в багатьох країнах - їх безкоштовно роздають у супермаркетах. За статистикою, тільки у використанні у британців перебувають сотні мільйонів таких пакетів, відзначає видання Daily Telegraph. Переважна більшість споживачів їх не миє після кожного походу за покупками, що і робить сумки потенційними розповсюдниками зарази.

Багато господарських сумок виготовляються з джуту або пропілену, що допомогло скоротити кількість так званого чистого пластику, що використовується в пакетах, на 40% за останні три роки. Але незважаючи на їхню екологічність, вони стають небезпечні для здоров'я, якщо регулярно не миються. Найбільшу небезпеку багаторазові пакети становлять для дітей.

У 2009 році хіміки з Японії виявили, що пластик, який традиційно вважається досить стійким забруднювачем навколишнього середовища, може швидко розкладатися в океані.

Подробности

Зараз ви читаєте новину «Пластикові пакети здатні переносити небезпечні бактерії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі