четвер, 30 липня 2009 17:39

Перша електронна книга від Samsung найдешевша і найлегша в світі

 

Південнокорейська компанія Samsung Electronics вийшла на ринок електронних книг, представивши свій пристрій Samsung SNE-50k з невеликим екраном і гуманною ціною. Починати освоєння світу e-book"ів в компанії вважають за краще з внутрішнього ринку Південної Кореї.

Перший південнокорейський е-рідер має п"ятидюймовий сенсорний екран і пам"ять розміром 512 Mb. Товщина пристрою складає дев"ять міліметрів, а вага - 185 грамів, що вигідно відрізняє його від більших але і важчих конкурентів. Ціна електронної книги приблизно 270 доларів, що також набагато менше, ніж у, наприклад, Amazon Kindle 2, що є сьогодні стандартом для цього сектора ринку.

Програмне забезпечення SNE-50k дозволяє відображати документи, створені в пакеті Microsoft Office і форматі PDF від Adobe Systems.

Користувач SNE-50k може створювати і зберігати в пам"яті рідера власні замітки, проте закачати в нього книги можна тільки за допомогою комп"ютера - ніякими контроллерами бездротового доступу в Глобальну мережу південнокорейські розробники свою електронну книгу не забезпечили. Варто відзначити, що це серйозний недолік, оскільки бездротовий доступ є не тільки у вже згаданою Kindle 2, алей у багатьох е-рідерів дрібних і маловідомих фірм.

Оскільки пробний гаджет від Samsung призначений головним чином для корейського ринку, то контент для нього, за угодою з корпорацією, надає велика місцева книжкова мережа Kyobo Bookstore, що вже випустила близько 2500 електронних книг для цього рідера.

В той самий час Samsung працює над експортною версією, яка поставлятиметься в інші країни і прототип якої вона має намір показати вже в найближчому січні на галузевому торговому шоу.

dni.ru

Зараз ви читаєте новину «Перша електронна книга від Samsung найдешевша і найлегша в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі