вівторок, 13 лютого 2024 10:52

Перевірте своїх: як кішки знімають стрес

Перевірте своїх: як кішки знімають стрес
Шість дій, завдяки яким коти знімають стрес Фото: pinterest

Способів зняти стрес у людей безліч.

А от цікаво, як знімають стрес кішки. Адже вони досить чутливі тварини і все розуміють.

Наші пухнасті улюбленці заспокоюються досить по-різному, пише ukr.media.

Коли вони стресують, коти починають:

Щось закопувати

Якщо живете на дачі, то всі грядки він вам сам викопає, можете не переживати. Вдома ж коти зазвичай закопують або наповнювач у лотку, або земельку в горщиках із квітами. Але в такому разі доведеться вивчити, як заспокоювати квіти після стресу від зустрічі з кігтями пухнастика.

Рвуть папір

Якщо у вас лежить на столі або впали на підлогу аркуші паперу, а котик тільки нещодавно відчув стрес, вважайте, аркушів паперу більше немає. Він усе це порве на дрібні шматочки.

Мнуть лапками постіль або живіт господаря

Тут, знаєте, в гру вступають інстинкти і нічого з цим не поробиш. Коли ваш улюбленець був зовсім малесеньким, він м'яв лапками маму, пив молочко і заспокоювався. Тепер ось мне вас або ковдру.

Просяться на ручки

Деякі котики дуже ручні і поводяться буквально, як діти. Чути що — до мами на ручки просяться. У такі моменти потрібно обов'язково пухнастиків гладити, інакше вони вам самі про це нагадають.

Починають точити кігті

У такі моменти коти заспокоюються, натомість починають нервувати вже господарі, бо точать котики, як правило, не об кігтеточку, а об меблі, килими, шпалери тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сухий, вологий чи гарячий: яким має бути ніс у кота і що це значить

Голосно нявкають

Бігають, бігають, потім як почнуть видавати дивне і протяжне "мяяяяяяяу", і не зрозумієш, чи то він когось зараз кличе, чи то навпаки з себе виганяє... А може, так вони випускають пар.

Люди їздять у таких випадках у ліс покричати, а коти просто вдома кричать, вони нічого не соромляться.

Щоб зрозуміти, чого хочуть коти та кішки, варто якийсь час за ними поспостерігати. Пухнасті улюбленці подякують вам за увагу і стануть здоровішими.

Ваша кішка колись підходила до вас, оберталася і підставляла хвіст? У цій зоні на спині просто над хвостом кішка не може почухатися лапами або язиком. Деякі кішки люблять підлазити під руку людини, щоб їх там почухали.

Зараз ви читаєте новину «Перевірте своїх: як кішки знімають стрес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі