пʼятниця, 18 грудня 2009 13:31

Пасажири літаків найбільше ризикують захворіти на вірус H1N1

Пасажири літаків найбільше ризикують захворіти на  вірус H1N1
Вчені виявили, що найбільший ризик захворіти на вірус H1N1 - у пасажирів економ-класу літаків. І чим довший переліт, ти більша кількість пасажирів може захворіти на "свинячий" грип, пише UPI.

Вчені з Каліфорнійського університету використовували математичне моделювання, щоб передбачити поцес передачі вірусу H1N1 під час польоту. Вони виявили, що дуже велика кількість інфекцій може передається саме в економ-класі. На відміну від цього, в класі "люкс" шанс захворіти відносно незначний.

В межах літака, кількість вірусних частинок в повітрі визначається рівнем вентиляції, об"ємом кают на літаку і тим, на якій стадії знаходилася захворіла особа.

Дослідження виявило, що протягом 5-годинного польоту можна підхопити від 2 до 5 інфекцій, протягом 11-годинного - від 5 до 10, і від 7 до 17 хвороб протягом 17-годинного польоту.

Вчені повідомляють, що найбільший ризик захворіти - у пасажирів економ-класу. Причина цього - більша кількість людей в меншому об"ємі простору.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Пасажири літаків найбільше ризикують захворіти на вірус H1N1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі