четвер, 09 лютого 2012 12:04

Мавпи навчилися мити вікна й виносити сміття в зоопарку

Мавпи навчилися мити вікна й виносити сміття в зоопарку

Кілька приматів із зоопарку Удмуртії, дивлячись, як працівники зоосаду прибирають в їх вольєрах, самі взяли в руки ганчірки та швабри і навчилися мити вікна, підлогу й виносити сміття, повідомляє в середу прес-служба зоопарку.

Мавпи спочатку спостерігали, як люди прибирають в їх вольєрах, а потім, крадькома, стали брати в співробітників зоосаду ганчірки та швабри і намагатися використовувати їх за призначенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мавпа з Торонто малює абстрактні картини по 300 доларів

"Першим узяв до рук ганчірку і вирішив вимити підлогу талановитий і господарський шимпанзе Яша. Він чистив стіни та скло вольєра. До їх чищення він підійшов особливо ретельно: використав не тільки воду й ганчірку, а навіть поплював на скло і протер його. За прикладом Яші допомагати в прибиранні почала його подруга - шимпанзе Джесіка. В їх спільному домі було вирішено, що Джессі підмітає і складає сміття в пакетик на другому поверсі, а Яша проробляє все те ж саме на першому", - йдеться в повідомленні.

Сусіди Яші та Джесіки, правда, поки такої кмітливості не проявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мавпа стала фотографом

"Мангобеї, гібон на прізвисько Бетті та команда браззовських мавп до справи поставилися більше як до гри. Ганчірки, щітки, губки, відра і швабри в їх руках мали дещо інше призначення: мавпи стали ними гратися і кидатись одне в одного. Звичайно, іноді вони використовують їх і за прямим призначенням, допомагаючи співробітникам. Але до ідеальних чистьох їм ще вчитися і вчитися", - відзначає прес-служба.

Зараз ви читаєте новину «Мавпи навчилися мити вікна й виносити сміття в зоопарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі