четвер, 20 жовтня 2011 11:06

Найменший Volkswagen потрапив до Книги Гіннеса - в нього помістилось 16 осіб

Найменший Volkswagen потрапив до Книги Гіннеса - в нього помістилось 16 осіб

Найменший автомобіль компанії Volkswagen - компакт-кар up! - потрапив до Книги рекордів Гіннесса. Добровольці, що брали участь в експерименті, встановили світовий рекорд за кількістю людей, які вмістились у цьому автомобілі.

Усього в машину помістились 16 осіб: сім перебували на задніх сидіннях, четверо на передніх кріслах, один на передній панелі, двоє на підлозі і двоє в багажнику. Їм було потрібно закрити всі двері й вікна, завести двигун і просидіти в салоні протягом десяти секунд - рівно стільки необхідно, щоб досягнення було офіційно визнано Книгою рекордів Гіннесса.

Публічний дебют компакт-кара VW up! відбувся у вересні поточного року на моторшоу у Франкфурті. Цей автомобіль на 430 міліметрів коротший, на 40 міліметрів вужчий, на 20 міліметрів вищий, а його колісна база на 50 міліметрів менша, ніж у трьохдверного хетчбека VW Polo. Обсяг багажника новинки при піднятих задніх сидіннях становить 251 літр.

Найменший "Volkswagen" буде пропонуватися з трьохциліндровими 1,0-літровими двигунами потужністю 60 і 75 кінських сил, що працюють в парі з механічними коробками передач. Ціни на VW up! в Німеччині починаються від 9 тисяч 850 євро.

Зараз ви читаєте новину «Найменший Volkswagen потрапив до Книги Гіннеса - в нього помістилось 16 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі