пʼятниця, 18 грудня 2009 21:14

Мистецтво рятує чоловіків від депресії

Мистецтво рятує чоловіків від депресії

Чоловіки, які цікавляться мистецтвом і духовними цінностями, значно рідше піддаються депресії, стверджують норвезькі вчені.

Про це пише The Daily Telegraph.

У дослідженні співробітників Норвезького інституту науки і технологій взяли участь близько 50 тисяч осіб. Як приклад вчені називають захоплення музикою, театром, малюванням та іншими видами мистецтва, як в активній формі, так і в творчій. Це сприяє соціалізації чоловіка, розширенню кругозору та залучення до громадського життя, що в кінцевому підсумку спричиняє зменшення ризику появи психічних розладів.

Учені стверджують, що подібні інтереси впливають на настрій людей значно більше, ніж хороший достаток і квартира.

Аналогічного зв"язку між схильністю до депресій і культурним життям у жінок вчені знайти не змогли, однак встановили, що культурна освіченість позитивно впливає на настрій як чоловіків, так і жінок.

Також досліджувався можливий зв"язок між культурною діяльністю і фізичним здоров"ям, проте зібраних даних виявилося недостатньо для підтвердження його існування.

За матеріалом Лента.Ру
Зараз ви читаєте новину «Мистецтво рятує чоловіків від депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі