Процедура копчення означає обробку м"яса або риби димом.
Будь-який дим містить велику кількість фенолів і інших канцерогенних речовин. Тобто - речовин, що викликають рак. Відомо, що вживання копчених продуктів істотно підвищує ризик розвитку пухлин. Їжа, приготована на вугіллі без диму (наприклад, правильно приготований шашлик), набагато безпечніша, ніж копченості: балик, ковбаси, копчена риба.
Додайте до канцерогенів ще підсилювачі смаку й консерванти (також надають м"ясу й ковбасі характерний соковитий червоний колір) - і одержите вкрай малоїстівний продукт.
Ще гірша ситуація спостерігається із сосисками, сардельками, докторською ковбасою й іншими. У їхньому складі м"яса може взагалі не бути. Зате є целюлоза як основа, "високоякісний рослинний білок" (тобто трансгенна соя), "високоякісний рослинний жир" (тобто транс-жири), і повний "джентльменський набір" ароматизаторів, підсилювачів смаку, емульгаторів і консервантів, пишуть Подробности.
Коментарі