Причому, така тенденція найбільше простежується у чоловіків.
Міністерство охорони здоров"я і праці, що займається також питаннями добробуту, провело грандіозну роботу, в результаті якої фахівці-онкологи впродовж 11 років спостерігали за способом життя приблизно 40 тисяч японців середнього віку. Особливу увагу медики приділяли щоденному раціону харчування цих людей, їх прихильності до певних напоїв, а також шкідливих звичок, що безпосередньо впливають на здоров"я, наприклад - куріння.
Згідно з отриманими даними, серед чоловіків - любителів солоних продуктів - особливому ризику захворіти на рак шлунку піддавалася одна людина з 500. Це удвічі перевищує показники, зафіксовані серед тих, хто прагне утримуватися від вживання солі. Із загального числа чоловіків, які потрапили в дослідницьку програму (таких було трохи більше 18,5 тисяч), ракових хворих було 358 осіб. Серед більше 20 тисяч жінок цей показник дорівнював 128. Причому і загроза захворювання на рак у "любительок солоненького" набагато нижча, ніж у чоловіків: одна на дві тисячі, повідомляє Newsland.
Коментарі
1