вівторок, 10 серпня 2010 19:09

Грубість оточуючих може викликати астму - вчені

Грубість оточуючих може викликати астму - вчені

Грубість і скептичне ставлення не тільки засмучує, але й збільшує ризик розвитку артриту, свідчить нове дослідження.

Його провели психологи з Університету Каліфорнії під керівництвом Джорджа Славічіза.

124-х добровольців попросили виголосити промову перед аудиторією. А потім усно перерахувати тих, хто слухав її із зневагою.

Потім був проведений аналіз слини. Він показав підвищення двох показників, що визначили наявність запалення в організмі.

Сканування зафіксувало, що цей процес був викликаний підвищеною активністю в двох областях мозку, пов'язаних із запереченням.

Розуміння того, яку роль грає мозок в ситуаціях, пов'язаних із запаленням (астмою, артритом, серцево-судинними захворюваннями і депресією) допоможе розробити нові способи лікування зазначених захворювань, впевнений Славич.

Нагадаємо, нещодавно вчені також прийшли до висновку, що самопочуття і здоровий сон на пряму залежать від якості постільної білизни.

А відчуття непридатності негативно впливає на самопочуття.

"Робота стимулює і тонізує людину, вона не "розклеюється". З давніх часів правителі були при владі до дуже пізнього віку і мало хворіли. Тому підвищення пенсійного віку принаймні не погіршить здоров'я українців, - зазначив завідувач інфарктного відділення столичної лікарні Олексій башкирців.

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Грубість оточуючих може викликати астму - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі