четвер, 24 травня 2007 17:43

Говорити по мобільному можна безкоштовно

В Україні працюють понад десяток мобільних операторів. Вони змагаються за клієнтів, тому зв"язок стає дешевшим. У деяких пакетах та тарифних планах зі "своїми" можна розмовляти безкоштовно. Такі пропозиції є практично у всіх операторів.

60-річній пенсіонерці з Житомира Катерині Соснівській син купив по 10 гривень два стартові пакети нової послуги від "Київстар" — "Мобілич". Його номери починаються на "0980".

— У нас під Житомиром дача, — розповідає Катерина Григорівна, — невеличке господарство: город, кури. Щоб не покрали, живемо там по черзі. Коли я в місті, чоловік Микола — на дачі. І навпаки.

У подружжя й раніше були мобілки. Спілкувалися між собою швидко, економили.

— Син пояснив, що коли ми з батьком говоримо між собою, то нічого не платимо. Я постійно перевіряю рахунки. Як було там по 10 гривень, так і є.

Це послуга для економних абонентів, каже Віктор Гоцуленко, 30 років, із компанії "Київстар". Стартовий пакет коштує 10 грн, вони залишаються на рахунку. Плати за з"єднання немає. Перші 5 хв. між номерами "Мобілича" безкоштовні, решта часу — по 20 коп./хв. Дзвінки на інші номери, у тому числі й "Київстару", коштують 70 коп./хв.

5 хв. будуть безкоштовними до кінця літа. А з 1 вересня розмови між "своїми" — по 20 коп./хв. Плати за з"єднання не буде.

— Нульові тарифи є й у віртуального оператора UMC — "Екотел", — пояснює управляюча салону "Мобілочка" на вул. Великій Васильківській в Києві Лілія Бровар, 22 роки. — Там немає плати за з"єднання. У тарифі "Еко-Нуль" перші 5 хвилин розмови безкоштовні. Наступні — по 29 копійок.

5 хвилин розмов будуть безкоштовними до кінця літа

Стартовий пакет "Еко-Нуль" коштує 10 грн. Вони "падають" на рахунок. Але можна купити й акційний пакет — "3 в 1" — за 10 грн три картки "Екотел". В одній буде 10 грн на рахунку, на двох інших — по 1 грн.

У "Київстарі" дешево можуть говорити і контрактні абоненти, каже 26-річний Олександр Павельєв, директор магазину "МобіДік" на столичній вул. Мельникова. У тарифному плані "Щасливий" з абонентами "Київстару" можна безкоштовно говорити перші 3 хв.

— Пільговий тариф діє з 8.00 до 18.00, у святкові та вихідні дні — цілодобово. Решта часу будь-які дзвінки коштують 70 копійок за хвилину, — пояснює Павельєв.

Підключення на "Щасливий" тариф обійдеться у 199 грн, які залишаються на рахунку. Абонплата — 5 грн щомісяця.

Без контракту є схожий пакет "Щаслива весна": перші 3 хв. на "київстарівські" номери безкоштовні, наступні — по 70 коп./хв.

Пільгові розмови на вихідні дає "Сім-Сім" — у тарифі "Доступний вікенд". У суботу та неділю всі дзвінки на номери UMC, "Джинс" і "Сім-Сім", починаючи з другої хвилини, безкоштовні. Перша — 37 коп.

У "Білайні" є тарифний план "29". Плати за з"єднання немає, дзвінки по Україні коштують 29 коп./хв.

— Можна обрати до дев"яти "улюблених" номерів у мережі, — пояснює Ірина Леліченко, 37 років, з "Білайну". — 29 копійок коштує перша хвилина розмови з ними. Наступні хвилини — безкоштовно. Дзвінки на будь-які інші телефони оплачуються так: перша хвилина 59 копійок, а починаючи з другої хвилини — 29.

Стартовий пакет коштує 20 грн. 15 з них отримуєте на рахунок.

Зараз ви читаєте новину «Говорити по мобільному можна безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі