середа, 17 липня 2013 02:22

Ген ожиріння змушує людей гладшати через постійне відчуття голоду - дослідження

Ген ожиріння змушує людей гладшати через постійне відчуття голоду - дослідження
Фото: svit24.net

"Якщо ви не можете встояти перед зайвої порцією десерту, можливо, вам варто припинити лаяти себе за відсутність сили волі і покласти провину за це на свої гени", - пише New Scientist.

Автори дослідження, опублікованого в журналі Journal of Clinical Investigation, виявили, що ген, відомий під назвою FTO, може змушувати людей відчувати голод навіть після їжі.

При цьому людина може успадкувати дві різні версії гена FTO. Люди з двома копіями одного з цих варіантів - AA - на 70% більше схильні до повноти, ніж ті, хто володіє двома копіями іншого типу, TT.

Перш ніж прийти до такого висновку, Речел Баттерхем з Університетського коледжу в Лондоні і її колеги дали однакову їжу десяти людям з двома копіями варіанта гена, що займає до повноти, і десяти людям з двома копіями гена іншого типу. Після цього їх попросили оцінити своє почуття голоду за десятибальною шкалою.

Перша група опинилася на 20-25% більше голодної, ніж друга. Концентрація в їх крові греліну - гормону, що стимулює апетит, виявилося настільки ж вище.

"Організми людей з таким варіантом гена не пригнічують грелін належним чином, тому вони залишаються голодні, - сказала Баттерхем. - Ви стаєте рабом надлишку греліну".

Зараз ви читаєте новину «Ген ожиріння змушує людей гладшати через постійне відчуття голоду - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі