неділя, 21 січня 2018 18:48

Фотографії, в яких показали суворий побут кочівників в Монголії
21

Жителі Монголії сьогодні є однією з найбільших кочових культур світу.

Вже не першу тисячу років вони живуть в степу і пасуть свої стада на соковитих луках, пише Культурологія.

Але економіка країни стрімко розвивається, зміни клімату загрожують зникненням пасовищ, а все це ставить під загрозу традиційних спосіб життя багатьох монголів.

Монгольські чоловіки вирушають на соколине полювання
Фото: Культурологія
Дівчинка та її собака сеерд степу
Автомобілі поступово змінюють тварин у пересуванні по країні
Монгольська фінансова біржа  - одна з найменших в світі
Жителі біля магазину на одній з вулиць Улан-Батора

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаючі нелегальні фото з Північної Кореї, в яких показали повсякденне життя закритої країни

Монголія - одна з найцікавіших країн Азії. За територією — як три України. Населення — менш як у Києві. На 1,564,116 км² живе 2,647 млн мешканців.

Більшість живе у столиці Улан-Баторі. Там розвинена інфраструктура, великі будинки. Коли виїжджаєш за межі міста, бачиш безмежні простори з пастухами. Майже немає доріг. Одна залізниця через усю країну. У провінції живуть у юртах. Пасуть стада овець і кіз. Багато хто ходить у традиційному одязі — вовняних шапках, халаті з поясом.

На початку 13 ст. монгольські племена були об'єднані під владою Темуджина, який у 1206 році отримав ім'я великого хана — Чингісхана. В результаті завоювань Чингісхана та його наступників, під владу монгольської імперії підпали великі території Русі, Середньої Азії, Закавказзя, Китаю. У 14 ст. монгольська імперія занепала. У 17 ст. Монголію захопили хани Маньчжурії, країна була поділена на дві частини з назвами Монголія Внутрішня (південна) і Монголія Зовнішня (північна).

Зараз ви читаєте новину «Фотографії, в яких показали суворий побут кочівників в Монголії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі