пʼятниця, 02 березня 2018 16:27

Фотограф пояснив, чому не любить фотографувати голих жінок
4

Професійний київський фотограф Віктор Маханьков розповів Gazeta.ua, чому не любить фотографувати голих жінок і чому не вірить у натхнення.

Маханков зізнався, що не вірить у творче натхнення, як таке. Фотограф пояснює це тим, що ніхто з іменитих українських та зарубіжних митців не зміг пояснити, звідки береться творчий процес і чи впливає на нього "аморфне натхенння".

"Коли береш фотоапарат в руки і маєш завдання, то все бачиш на бігу, експромтом. Проте, завжди треба вивчати людину, шукати образи, щоб розкрити її внутрішній світ. З жахливого виродка можна зробити красеня, якщо правильно його побачити і добре попрацювати", - говорить Віктор.

Фотосесія для реклами чоловічих зачісок
Фото: Віктор Маханьков
Фотосесія для реклами чоловічих зачісок
Фотосесія для реклами чоловічих зачісок
Фотосесія для реклами чоловічих зачісок

За словами фотографа, вдала фотосесія не може бути швидкою. Адже спочатку потрібно зрозуміти людину, а потім шукати фотообраз.

"Ідея зобразити чоловіків у квітах прийшла спонтанно. Ми поспілкувалися із хлопцями, порозповідали один одному цікаві історії і я побачив цих моделей саме в таких образах", - згадує Маханков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Містика та спокуса - фотограф робить фантастичні кадри з оголеними красунями

Зі слів фотографа, він не любить знімати оголене жіноче тіло, бо не навчився робити це правильно, якісно.

"Колись займався фотосесіями у стилі ню, але відчув, що це не моє. Жінки мені подобаються, нема питань! Але відобразити красу жіночого тіла у фотографії дуже складно. Те, що я бачу на сучасних виставках, — це пластика. Тіла "пластикові". То не є краса. У глянцевих журналах є картинка, але немає справжності тіла. Є площина і все", - розповідає Маханков.

Фотограф стверджує, що найважче працювати з предметами, а не з живими людьми.

"Найдовша фотосесія була з коньяком. Замовлення дали французи. Найперше, про що попросили, то дати розписку, що я його не вип`ю. Пляшка коштувала 20 тисяч євро. Я витратив тиждень, щоб зняти її так, як я її побачив. Для цього треба було зробити багато всяких затійливих приспособів, вивчити нові прийоми і техніки", - розповідає Віктор Маханьков.

Окрім фотографії Віктор займається організацією художніх виставок, перформенсів. Однак, не вважає себе митцем.

"Я не митець, а просто професіонал і все", - каже фотограф.

Fashion-фотограф Ольга Кушлик показує сексуальність українських дівчат. Як зізнається фотограф, для неї успіх - це свобода.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф пояснив, чому не любить фотографувати голих жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі