понеділок, 27 лютого 2017 18:07

Древню автозаправку перетворили на витвір мистецтва
4

Фото: bryla.pl

Пережиток старовини - автомобільну заправку зробили витвором мистецтва у місті Лімерік на півночі Ірландії. Місцевий художник на прізвисько Арт Мазер розфарбував цегельні стіни АЗС та навіть власний автомобіль у кольори дитячих конструкторів з чотириколісними. Про еко-підхід до проблеми закинутих забудов розповідає bryla.pl.

Закинуті заправки зі старими колонками - розповсюджене явище у Ірландії, на них багато скаржаться, бо псують краєвиди. Стиль, у якому працював Арт Мазер є відлунням творчості іншого художника з Америки Едовом Рушею. Останнього критики пов'язують з рухом поп-арту. Руша у 1963 році випустив серію картин "26 автозаправних станцій".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 будинків світу, номінованих на архітектурного Оскара у 2017 році

Екологічна тематика є популярною у архітектурі 2017 року, такі проекти подають на переможні номінації у міжнародних конкурсах. Як і екодім з соломи та обмащений глиною збудували у Польщі подружжя Галини і Матвія Мацкевичів. Дизайн розробляла архітектор Пауліна Войцехівська. Проектантка пропагує екологічне будівництво з натуральних матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Древню автозаправку перетворили на витвір мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі