четвер, 18 вересня 2008 08:47

Довжина пальців розповість про схильність до спорту

Довжина пальців розповість про схильність до спорту

Американські вчені разом зі своїми канадськими колегами провели дослідження й з"ясували, що співвідношення довжини вказівного й підмізинного пальця може розповісти про ступінь схильності до занять спортом.

Ученим і раніше було відомо, що менша різниця в довжині вказівного й підмізинного пальців більше характерна для чоловіків, ніж для жінок. Крім того, були помічені розходження за цим показником між математиками й художниками.

Нове дослідження, що проводилося на лабораторних мишах, показало сильний взаємозв"язок між високим рівнем стресових гормонів у передродовому періоді й співвідношенням довжини пальців, а також схильністю до фізичного навантаження.

Для наукового експерименту вчені спеціально вивели кілька різновидів мишей, які відрізнялися тим, що проявляли більшу фізичну активність.

Як виявилося, цей відбір вплинув і на співвідношення довжини вказівного й підмізинного пальця - воно стало менше. До того ж, обидва параметри виявилися пов"язані з рівнем агресивності, а також з концентрацією гормонів стресу під час внутрішньоутробного розвитку.

"Дослідження показує зв"язок, або відношення, між мозком, поведінкою, особливостями особистості й формою руки. Це може допомогти виявити людей, схильних до фізичної активності, ще в ранньому періоді життя", - відзначає Пітер Хед з канадського університету Альберти, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Довжина пальців розповість про схильність до спорту ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі