субота, 22 березня 2008 14:00

До чого може призвести сидячий спосіб життя

До чого може призвести сидячий спосіб життя
Протягом багатьох років медики встановлювали вигоди фізичної активності для підтримки хорошого здоров"я, доводячи, що регулярні заняття спортом захищають від раку, серцево-судинної хвороби, діабету, артриту і передчасної смерті. Фахівці Університету Міссурі /США/ і Університету Копенгагена /Данія/ визначили, що скорочення щоденної фізичної діяльності - фактична причина виникнення ознак багатьох хронічних хвороб і що здоров"я людини починає погіршуватися вже після двох тижнів зменшення часу занять.

Сидячий спосіб життя не тільки не сприяє поліпшенню здоров"я, але може стати головною причиною розвитку захворювань. У науковому експерименті першій групі добровольців пропонувалося протягом трьох тижнів скоротити кількість кроків при щоденній прогулянці від 6 тис. до 1400. Також удома замість сходів люди використовували ліфт і по можливості добиралися до пункту призначення на автомобілі або громадському транспорті. Друга активна група добровольців знизила фізичну діяльність від 10 тис. кроків до 1400 кроків в добу.

Аналізи крові були перевірені на те, як швидко організм очищає клітини і тканини від глюкози і зайвих жирів - цей процес визначає ступінь вірогідності розвитку діабету та інших хвороб. Лікарі відмітили, що після двох тижнів низької фізичної діяльності в крові учасників дослідження істотно збільшилися рівні, як глюкози, так і жирів і ліпідів і погіршалися метаболічні функції. Крім того, було зафіксовано, що за браком фізичної діяльності у людей зменшилася маса м"язів, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «До чого може призвести сидячий спосіб життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі