четвер, 29 квітня 2021 13:34

"Дівчинка-катастрофа" продала свій мем за $430 тис.

Американка 21-річна Зої Рот, також відома як "дівчинка-катастрофа", за $430 тис. продала своє найпопулярніше дитяче фото.

Світлину, що 2005 року стала мемом, як невзаємозамінний токен виставили на аукціоні, пише Marketwatch. Це унікальний актив, дані про який зберігаються на блокчейні Ethereum.

Дівчинці було чотири роки, коли батько сфотографував її на тлі будинку, який палає. Знімок подали на конкурс журналу JPG, після чого кадр одразу став популярним в інтернеті.

Автор: Зої Рот
 

Наразі Рот навчається в Університеті Північної Кароліни. Нещодавно їй запропонували продати знімок із потенційним прибутком у шестизначну суму. Разом із батьком дівчина найняла юриста й менеджера, щоб перетворити кадр на токен.

Фото виставили на продаж 16 квітня, а 18 квітня аукціон завершився. Користувач із ніком 3fmusic придбав токен за 180 Ethereum. Водночас Рот із батьком закодували токен у такий спосіб, щоб отримувати від кожного його перепродажу 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти, які підірвали інтернет: 5 вражаючих історій

Співзасновник і генеральний директор Twitter Джек Дорсі продав свій перший твіт за $2,9 млн. Твіт із текстом "just setting up my twttr" Дорсі опублікував 21 березня 2006 року. Продав його на аукціоні Valuables.

Зараз ви читаєте новину «"Дівчинка-катастрофа" продала свій мем за $430 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі