пʼятниця, 19 квітня 2024 14:39

Дев'ять порід дров для мангалу, які зроблять шашлик неповторним на смак та вигляд

Дев'ять порід дров для мангалу, які зроблять шашлик неповторним на смак та вигляд
Назвали найкращі породи дров для мангалу Фото: pinterest

Сорт деревини, на якій ви готуєте м'ясо та овочі на грилі та барбекю, безпосередньо впливає на смак та аромат.

Деякі породи дров взагалі є шкідливими для здоров'я.

Щоб не було розчарування після приготування довгоочікуваного шашлику Gazeta.ua розповість, як удосконалити смак страв за допомогою якісних дров.

На яких дровах найкраще смажити шашлик

Залежно від потрібної кількості жару, ви можете вибрати м'які або тверді породи дерева. Ідеальний варіант для шашлику та копчення - це дерева фруктових порід:

Яблуня доповнить м'ясо фруктовими нотками, та часто використовується для копчення. Має щільну деревину, що горить без залишку великої кількості попелу.

Абрикос надає стравам солодкуватий смак мигдалю. Деревина горить довго, і не утворює великої кількості сажі, а отже, мангал можна рідше прочищати.

Вишня приносить свій неповторний аромат, а тривалий час горіння дозволяє приготувати 8-10 кг м'яса за одну закладку. Такої кількості вистачить для великої родини або компанії друзів.

Груша не засушує м'ясо, а робить запечену скоринку зверху. Деревина груші щільна і залишає багато жару.

Дрова з липи використовують для смаження та копчення м'яса телятини, адже вони підходять під насичений смак молодого м'яса.

Дрова з акації для шашлику дають достатню кількість жару, який тліє 1-1,5 години. Акація надає м'ясу приємного деревного аромату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно нарізати м'ясо на шашлик: головна умова

Дубові дрова - найчастіший запит від любителів м'яса, приготованого на вогні. Такий вид деревини підкорює не тільки ароматом, який підходить для копчення дубовим димом, але і своєю високою щільністю. На дубовому вугіллі можна приготувати кілька партій м'яса чи риби, адже горітиме воно довго.

Граб також є твердою породою дерева, а значить, ви можете використовувати великий глибокий мангал, і жару буде достатньо, щоб приготувати з однієї закладки 15-20 кг м'яса будь-якої жорсткості. Але слід уважно стежити за шашликом, щоб не пересушити його.

Береза ​​на шашлик використовується часто, адже це ще один варіант дров, що підходять для смаження шашлику, які знаходяться у широкому доступі.

На яких дровах не можна смажити шашлик

Сосна та ялина – це породи дерева, які не підходять для приготування їжі. Причиною є смола, яка виділяється в процесі горіння палива і негативно впливає на присмак їжі, залишаючи неприємну гіркоту.

Трухляві та гнилі дрова майже не горять, і точно не дають достатньо жару - на такому паливі ви нічого не приготуєте.

Фарбована ​​деревина виділяє хімічні сполуки, які не тільки зіпсують смак страви, а й містять у собі токсичні речовини, шкідливі для здоров'я.

Вологі поліна не виділяють жару, але точно виділяють велику кількість густого диму і кіптяви.

Відпочинок на природі зіпсувати просто - достатньо подати на стіл замість шашлику пересмажене або недосмажене м'ясо. Згоріле м'ясо можна сміливо відправляти на смітник. Щоб цього не сталося, Gazeta.ua пропонує перевірений спосіб приготування шашлику.

Якщо через кілька годин планується нова партія м'яса, тоді вугілля можна і не прибирати з мангала. Але якщо ви не плануєте користуватися мангалом найближчим часом, тоді вугілля з мангала краще прибрати. Справа в тому, що воно має властивість накопичувати вологу, через що мангал може піти іржею.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ять порід дров для мангалу, які зроблять шашлик неповторним на смак та вигляд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі