вівторок, 04 грудня 2018 12:06

Дали премію за найгірший опис сексу

Дали премію за найгірший опис сексу
Ставки букмекерів говорили про те, що найвищі шанси на премію цього року мав Харукі Муракамі. Фото:ichef.bbci.co.uk

Лондонський журнал Literary Review вчергове присудив премію за найгірший опис сексу в англомовній літературі.

Переміг американський письменник Джеймс Фрей - журі відзначило його автобіографічний роман "Катерина", - пише BBC NEWS Україна.

Уяву журі вразили численні еротичні сцени, а особливо детальний опис сексу в паризькій вбиральні між головним героєм книги Джеєм і його коханкою, моделлю на ім'я Катерина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красива шкіра й стабільний тиск: назвали 12 позитивних наслідків регулярного сексу

"Джеймсу Фрею цьогоріч вдалося вибитися у лідери списку, до якого входили багато номінантів-чоловіків, завдяки кількості та довжині сумнівних еротичних пасажів у його романі", - сказано в рішенні журі конкурсу.

"Цих численних і безперервних сцен фантазій у "Катерині" автору б вистачило, аби завоювати цю нагороду багато разів", - додали судді.

"Отримати цю престижну нагороду для мене - велика честь і велике протверезіння", - заявив у відповідь письменник.

Ставки букмекерів говорили про те, що найвищі шанси на премію цьогоріч мав Харукі Муракамі. І ось, за який уривок: "Моя еякуляція була бурхливою та багаторазовою. Знову і знову сім'я лилося з мене, сповнюючи її вагіну і роблячи простирадла липкими. Я не міг зупинитися. Боявся, що якщо це триватиме, в мені нічого не залишиться. Юдзу весь цей час спала глибоким сном, не видаючи ані звуку - не чути було навіть її дихання. Проте її геніталії охопили мої і не відпускали. Ніби вони були наділені власною непохитною волею та вирішили витиснути з мого тіла все до останньої краплі".

Історія премії

Премію видають з 1993-го і відтоді вона встигла стати культовою. У різні роки її переможцями ставали Стівен Кінг, Моріссі та навіть Тоні Блер.

Ось кілька уривків із творів попередніх лауреатів:

"Руйнівники" (The Destroyers) американського письменника Крістофера Боллена, переможця конкурсу 2017-го: "Вона закриває свої груди купальником. Усе інше лишається чаруюче відкритим. Шкіра на її руках і плечах різних відтінків засмаги, немов водяні розводи у ванній. Її обличчя та вагіна змагаються за мою увагу, і я дивлюся вниз на більярдний трикутник, який являють собою мій пеніс і мої яєчки".

"Її форма" (The Shape of Her) британського письменника Роуена Соммервиля: "Це як ніби фахівець із лускокрилих вліз на комаху з твердим панциром"; "Він розстібнув її блузку, оголивши груди - соски стирчали, як ніс чарівного нічного звірятка, що принюхується до ночі. Він стиснув його поміж губ і висмоктав сіль".

2005-го антипремію отримав актор Джайлс Корен за фразу з романа "Вінклер", в якому пеніс головного героя "дригався, як душ, кинутий у порожню ванну".

Премію 2014-го отримав всесвітньо відомий нігерійський письменник Бен Окрі - за такий опис сексу в романі "Вік магії": "Рука, що теребила її сосок, знайшла вимикач, і вона спалахнула. Дотик до живота пропалив її наскрізь. Він щедро торкався її наскрізь. Він щедро торкався її тіла, а мозок був завантажений гірко-солодкими відчуттями. Вона усвідомлювала, що на її тілі є місця, які помістити туди міг лише бог із почуттям гумору. Вона віддавалася теплим потокам і усвідомила, як він проник у неї. Відчувала, що Всесвіт був у ній. Десь посеред ночі вибухнула шалена ракета".

2-томник українського письменника Миколи Гоголя став найдорожчим із 177 лотів літературних торгів Christie's. Його продали за 175 тис. фунтів стерлінгів. Це приблизно $225 тис.

Зараз ви читаєте новину «Дали премію за найгірший опис сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі