понеділок, 28 вересня 2009 17:00

Чоловіки хроплять через брак сексу

Чоловіки хроплять через брак сексу

Зовсім не кожну жінку влаштовує хропіння сексуального партнера. Звісно, існують жінки, для яких розкотисті звуки, що видаються чоловіком посеред ночі, схожі на музику, але такі оригіналки - швидше виключення. Лікарі не раз пропонували різні методи "утихомирення" хропіння. Але, як з"ясували американські учені, найкраще рішення може виявитися дуже простим.

За даними фахівців клініки Майо в Рочестері, Міннесота, в деякому роді хропіння замінює чоловікам сексуальне життя.

У експерименті взяли участь 2115 здорових в андрологічному та урологічному плані американців у віці від 40 до 79 років. Всім їм було запропоновано заповнити дві різні анкети. Перша складалася з 11 пунктів, що охоплюють 5 базових показників сексуальної активності: лібідо, еректильна функція, еякуляторна функція, оцінка інтимних проблем, а також сексуальна задоволеність в цілому. Другий опитний лист був присвячений оцінці сну досліджуваних. Чоловікам запропонували розповісти, чи хропуть вони, і якщо так, то наскільки часто і інтенсивно, чи заважає їхнє хропіння оточуючим, чи трапляються дихальні паузи і як часто. Додаткові питання стосувалися сонливості і швидкості стомлюваності.

Зазвичай гучне хропіння не представляє серйозної загрози здоров"ю, проте може ускладнювати дихальні процеси під час сну, погіршувати якість сну як храпуна, так і тих, хто спить поряд.

У результаті всіх учасників розділили на умовні групи згідно з наявністю та інтенсивністю хропіння. Результати анкетування лікарям надали 1326 осіб, з них для висновків обрали всього 827 чоловіків, у яких були постійні статеві партнери. Середній вік в цій вибірці склав 64 роки. Група розділилася нерівномірно: 11% склали чоловіки з інтенсивним хропінням, 69% - з середньовираженим, останні 20% хропуть мало або зовсім не мають такої проблеми.

В результаті виявилось, що в групі чоловіків зі слабковираженим хропінням загальний рівень сексуальної задоволеності виявився удвічі вищим, ніж в групі з хропінням високої інтенсивності. На думку дослідників, отримані дані свідчать про два напрями зв"язку між вираженістю хропіння і рівнем сексуальної задоволеності, повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки хроплять через брак сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі