понеділок, 24 березня 2008 13:37

Чим корисний гранатовий сік

Стовідсотковий гранатовий сік краще за інші антиокислювальні напої бореться з вільними радикалами, очищає організм від високих рівнів "поганого" холестерину і містить найвищу кількість многофенолів в порівнянні з червоним вином та іншими соками.

Гранатовий сік містить 8-19% сахарів, 0,3-9% лимонної кислоти, танін, вітамін С. Учені з Університету Каліфорнії і медичної школи Девіда Джеффрена встановили, що він ефективніший за червоне вино, зелений чай, виноградний, апельсиновий і чорничний соки блокує окислювальні процеси в тілі завдяки своєму насиченому фенолічному і антинамовницькому складу.

За наслідками дослідження, гранатовий сік має, принаймні, на 20% вищий антиокислювальний потенціал, ніж інші напої, надійно дезактивує роботу шкідливих вільних радикалів, тим самим надаючи захист насамперед від хвороб серця і деяких форм раку. Щоб захиститися від подібних ризиків і уберегтися від поганого самопочуття, американські лікарі радять пити сік з цього плоду регулярно, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний гранатовий сік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі