четвер, 13 листопада 2008 16:20

Британські учені змоделювали ідеальний пудинг

Дослідники з Королівського хімічного товариства вивели формулу ідеального йоркширського пудингу, пише 13 листопада британська TheTimes.

Як вдалося встановити ученим, правильний пудинг повинен бути не нижче 10 сантиметрів у висоту. Традиційний пудинг складається з вуглеводів (мука), жирів (масло), білків (молоко і яйце), води і солі. Ідеальне співвідношення цих речовин повинне бути наступним: півтори столових ложки муки на половину чайної ложки солі, стакан суміші молока і води в пропорції 1:1 і одне яйце.

Дослідники також змоделювали правильний метод приготування страви, який рясніє тонкощами. Зокрема, після додавання солі суміші для пудингу слід дати постояти 10 хвилин при кімнатній температурі.

Крім того, учені описали умови, при яких смакові властивості пудингу будуть оптимальними з урахуванням приготування страви на жирі від смаження ростбіфу. Суміш для пудингу слід вливати на сковороду з цим жиром тоді, коли він починає злегка диміти. Випікати пудинг слід 10-15 хвилин, поки він не підніметься до необхідної висоти

Зараз ви читаєте новину «Британські учені змоделювали ідеальний пудинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі