субота, 03 травня 2008 15:59

Блиск для губ може спричинити рак шкіри

Блиск для губ може спричинити рак шкіри

Бальзами і блиски для губ привертають не тільки погляди чоловіків, але і шкідливі ультрафіолетові промені, тим самим підвищуючи ризик раку шкіри, стверджують дерматологи з медичного центру Університету Baylor в Далласі /США/. Напередодні літнього сезону лікарі звертають увагу на той факт, що захист ваших губ від небезпечних променів сонця так само важливий, як і використання сонцезахисного крему для шкіри. Проте, за їх даними, менше 25% людей застосовують для губ спеціальні засоби від ультрафіолету.

Губи є сприйнятливіші до старіння в результаті хронічного пошкодження сонцем, а також більш схильними до розвитку серйозних ракових утворень, ніж шкіра тіла. Коли ракові клітини формуються і активуються у нижній губі, це, як правило, призводить до агресивнішої поразки вузлів лімфи і стрімкішого розвитку пухлини, ніж коли рак зачіпає тільки шкіру тіла або обличчя, говорять онкологи. На їх думку, бальзами і блиски не захищають від сонця, а замість цього навпаки збільшують ризик захворювання на рак.

Медики переконують жінок наносити глянцеві помади в сонячну погоду тільки поверх спеціального засобу від дії UVA-лучей: знаходження на пляжі протягом більше 20 хвилин припускає використання засобу для губ з фактрором захисту SPF 30. Також за умов жаркої погоди і сильної активності сонця рекомендується наносити бальзам для губ з ранку і потім повторно оновлювати його шар протягом дня. Експерти нагадують, що при будь-яких змінах кольору поверхні шкіри губ, появі підозрілих світлих плям і при постійному лущенні слід пройти медичне обстеження, повідомляє АМИ-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Блиск для губ може спричинити рак шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі