вівторок, 29 квітня 2008 15:18

Який вітамін найбільше впливає на красу

Який вітамін найбільше впливає на красу

Виявляється чудового зовнішнього вигляду можна добитися без зайвих проблем, тобто, без використання косметичних засобів для особи, тіла, волосся і нігтів.

Все це можливо замінити живильними речовинами, серед яких особливе місце займає вітамін В10, який ще називають параамінобензойною кислотою, або скорочено – ПАБК. Його безбарвні кристали здатні стати гідною заміною всім косметичним і фарбувальним засобам. Буквально недавно цим вітаміном краси зацікавилися учені.

Найчастіше він зустрічається разом з фолієвою кислотою, тобто міститься в тих же продуктах, що і вона.

Вітамін В10 наділений чудодійною силою, він стимулює кишкову флору, сприяє засвоєнню білка і бере участь у виробництві кров"яних тілець, що забезпечують доставку кисню до клітин організму.

Але, найбільше значення його полягає в підтримці здоров"я шкірних покривів і в збереженні природного забарвлення волосся. Якщо ж у вас виникли проблеми з волоссям і вони почали випадати або сивіти, то, швидше за все, справа полягає в нестачі цього вітаміну.

Дефіцит ПАБК може стати причиною підвищеної стомлюваності, дратівливості, головних болів, порушень травних процесів і нервових розладів. Може він виявитися і в появі екземи, вовчаку, яким страждає достатня кількість людей, а виникає вона унаслідок ослаблення імунітету. При введенні ПАБК в організм за допомогою ін"єкцій можна попередити утворення тромбів, при цьому препарат не має побічних ефектів. Отже, можна зробити висновок про те, що даний вітамін активний проти інфарктів і інсультів.

Прийом даного вітаміну знижує біль при отриманні опіків, сонячних зокрема, уповільнює старіння і появу зморшок, знімає анемію, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Який вітамін найбільше впливає на красу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі