середа, 23 вересня 2009 08:19

Які чинники впливають на тривалість життя?

Які чинники впливають на тривалість життя?

Будь-якій з нас чудово відомо, що здорова дієта і регулярні фізичні навантаження певною мірою творять дива. Завдяки правильно підібраному раціону харчування можна не тільки відкоригувати фігуру, але і поліпшити колір обличчя. Заняття фітнесом не тільки підвищують тонус, але й покращують настрій. Але які чинники найсерйозніше впливають на тривалість життя? Відповідь на це питання знайшли співробітники Оксфордського університету.

Британські фахівці проаналізували самопочуття 19 тисяч державних службовців у віці від 40 до 69 років і простежили за станом їхнього здоров"я протягом майже 40 років. Учасникам експерименту вимірювали зріст, вагу, артеріальний тиск (АТ), показники дихання, рівень холестерину і цукру в крові. Всі вони відповіли на питання про минулі хвороби, шкідливі звички, рід діяльності і сімейний стан.

Оксфордські дослідники взяли до уваги куріння, рівень холестерину і артеріального тиску, оскільки вони є основними чинниками ризику серцево-судинних захворювань.

"Така довготривала робота показала нам, що ті чоловіки, у кого в 50 років має місце стійке підвищення АТ і холестерину в крові і хто не кинув палити, доживуть лише до 74 років, тоді як останні, що не мають вказаних відхилень в здоров"ї, можуть розраховувати на святкування свого 83-річчя, - констатує керівник дослідження Доктор Роберт Кларк. - Ці результати допоможуть чоловікам серйозніше ставитись до діагнозів, які лікарі ставлять їм в медичних картах. Будь-який з них, хто вирішив сьогодні відмовитися від сигарет і прийняти всі заходи з нормалізації АТ і рівня холестерину, має всі шанси значною мірою збільшити тривалість свого життя".

Професор Пітер Вейсберг, директор Британського фонду проблем серця, у свою чергу також відзначив: "Хоча в даному дослідженні взяті до уваги тільки чоловіки, ми вважаємо, те ж саме відноситься і до жінок. Особисто я пропоную всім своїм пацієнтам старше 40 років регулярно проходити медичне обстеження серця і судин", повідомляє Kleo.ru.

Зараз ви читаєте новину «Які чинники впливають на тривалість життя?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі