середа, 24 червня 2009 08:06

Як зробити сперму якісною

Як зробити сперму якісною

Біологи виявили, що низька якість сперми і незадовільна здібність до запліднення у чоловіків пов"язані з низьким рівнем цинку в їхньому організмі. Особливо страждають від цього курці.

Дефіцит цинку в організмі чоловіка ослабляє антиоксидантний захист і є серйозним чинником ризику у виділенні вільних радикалів, стверджують біологи університету в Мазандарані (Іран). Першими під удар потрапляють чоловіки з порушеною сім"яною функцією та курці.

В рамках експерименту були узяті зразки сперми у чоловіків з нормальною здатністю до запліднення (у групі було 17 курців та 19 некурящих людей) і у добровольців з порушеною фертильністю (тут нараховувалось 15 курців і 21 некурящий). Далі біологи витримали зразки сперми при кімнатній температурі протягом 30 хвилин, а потім аналізували її склад. Під мікроскопом фахівці підрахували загальну кількість сперматозоїдів і відсоток здорових і рухомих клітин сім"я.

В результаті аналізу було встановлено, що чоловіки з нормальною здатністю до запліднення, як курці, так і некурящі, демонстрували значно вищий рівень цинку в плазмі в порівнянні з низькопродуктивними учасниками експерименту. А ось у чоловіків зі зниженою здатністю до запліднення мала місце істотна відмінність у вмісті цинку між курцями і некурящими.

Зниження концентрації цинку в організмі може призвести до порушення вироблення сперми і, як наслідок, до чоловічого безпліддя. Чоловіки з передумовами до зниженої фертильності та курці гостріше реагують на дефіцит цинку. Швидше за все, за його відсутності зростає ступінь негативного впливу вільних радикалів на організм чоловіка, викликаючи формування сперми з порушеними властивостями. Слід також відзначити, що низький вміст цинку в їжі є значним чинником ризику виникнення ідіопатичного чоловічого безпліддя, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Як зробити сперму якісною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі