Целюліт характеризується істотним дисбалансом біохімічних основ функціонування організму, і тому лікувати хворобу слід в основному зсередини, а не тільки зовнішніми косметичними засобами. Не дивлячись на те, що целюліт утворюється всередині жирової тканини, це не особливий вид жирових клітин. Целюліт може супроводжуватися або не супроводжуватися надмірною вагою, і навіть худі і надзвичайно активні жінки страждають від наявності целюліту. Іншими словами, надмірний жир - це тільки частина синдрому целюліту, оскільки хвороба включає велику кількість інших симптомів. Всі порушення відбуваються одночасно - а це і є природою синдрому, створюють дисбаланс і порушують гармонію в організмі задовго до того, як ми розпізнаємо наявність целюліту.
Дуже часто целюліт визначають як жир. В зв"язку з цим слід зазначити, що насправді надмірна вага зовсім не є головною причиною хвороби. Худі жінки скаржаться на наявність целюліту не рідше повних. Целюліт вражає жінок незалежно від їх габаритів і зовнішнього вигляду. Найголовніше - правильно харчуватися, і тоді ви забезпечуватимете своє тіло всіма необхідними живильними елементами замість того, щоб мучити його голодом, намагаючись скинути зайву вагу.
Целюліт - хвороба розбалансованого організму, організму, в якому втрачена природна гармонія. У цьому процесі грають роль декілька чинників. І насамперед це спосіб життя. Ми перездаємо, перекушуємо на бігу, не встигаючи пережовувати їжу, їмо, що потрапило під руку, якщо відчуваємо голод, а іноді їмо, коли і зовсім не голодні. Ми вживаємо алкоголь і палимо. Проблема целюліту не виникає в один день.
Головними винуватцями у виникненні всієї цієї історії є: неправильне харчування, сидячий спосіб життя і стреси. Ці три основні чинники, підсумовуючись, приводять зрештою до утворення і розвитку деформованої жирової тканини.
Лікувальне харчування:
1.Бета-каротин: солодка картопля, морква, шпинат, спаржева капуста, зелень, коренеплоди, солодкий червоний перець, мускусна диня, папайя, абрикоси.
2.Вітамін С: цитрусові, мускусна диня, томати, картопля, спаржева капуста, брюссельська капуста, білокочана капуста, цвітна капуста, листова капуста, солодкі перці.
3.Вітамін Е: не роздроблене зерно, зелень, проросле пшеничне зерно, пшеничне масло, насіннячка соняшнику, мигдаль, рослинне масло (тільки отримане методом холодного пресування).
4.Селен: булочки і хліб з не роздробленого зерна, проросле зерно пшениці, не роздроблене зерно пшениці, спаржа, спаржева капуста, лук, часник, томати, білокачана капуста, яєчний жовток, морські продукти, молоко, повідомляє neboley.com.ua.
Коментарі