неділя, 17 серпня 2008 15:37

5 кращих продуктів для збільшення інтелекту

5 кращих продуктів для збільшення інтелекту
Учені раз у раз намагаються "вижати" людський інтелект по максимуму. І раз у раз складають списки "розумних" продуктів. Останній хіт-лист від американських медиків виглядає так:

1. М"ясо лосося
Цей продукт на ученому світі одіноголосно визнають одним з найздоровіших: лосось покращує настрій, допомагає позбавитися від стресу, захищає судини і стимулює мозкову активність. Своїми цілющими властивостями м"ясо зобов"язане високому вмісту основних жирових кислот (таких як Омега-3) і протеїнів. До того ж, риба не абсорбує в себе сторонні шкідливі речовини.

2. Боби какао
Какао дарує нашому організму неповторне поєднання флавонідів, катєїдів і антиоксидантів. В цілому, надаючи можливість відмінного інтелектуального заряджання. Проте ласунам не слід радіти і бігти за плитками шоколаду. Звичайно, шоколад володіє корисними властивостями какао, але в набагато меншому ступені. Адже сучасні марки використовують боби какао лише в дуже малій частці, замінюючи останній цукром, молоком і жирами. У ідеалі для досягнення цілющого ефекту какао слід споживати кожен ранок, без додавання молока.

3. Зелений чай (Матчу)
Про цілющі властивості зеленого чаю писали багато. Проте особливо цілющою, на думку медиків, є Матчу - високоякісний порошок із зеленого чаю. Вся річ у тому, що до виготовлення цього порошку на чайних плантаціях підходять особливо трепетно: підбираючи листя чаю кращих сортів, вирощене в кращих умовах.

Тому Матчу - своєрідна квінтесенція цілющості. Проте, поки на українському ринку ця квінтесенція в дефіциті, можна налягати на звичайний зелений чай. Доза вітамінів і мінералів (рослина містить навіть фтор) змусить вас думати швидко і у правильному руслі.

4. Чорниця
Чорницю не дарма називають "ягодою для мізків". Ягода допоможе уникнути вікових змін в діяльності головного мозку, поліпшить пам"ять, допоможе мозку працювати збалансовано. І все - завдяки тим же антиоксидантам, якими чорниця володіє в унікальному поєднанні. Жителям наших широт обзавестися вітамінізованими ліками досить просто. Навіть при заморожуванні ягода зберігає багато лікувальних властивостей.

5. Кава
З приводу цього напою учені не втомлюються вести дискусії. Та все ж приходять до позитивного висновку: у чистому вигляді кавові зерна незвичайно корисні. Інша справа, що до нас на ринок цей напій потрапляє вже після значної хімічної обробки. А дія всіх амінокислот, що містяться в каві, мінералів і вітамінів нівелюється тією кількістю маніпуляцій, яку намагаються зробити з ним виробники. Проте, нівелюється все ж таки не до кінця.

Звичайно, споживання цих страв не зробить з людини генія, проте допоможе наблизитися до геніальності і зберегти гостроту розуму з роками, повідомляє Не Болей.

Зараз ви читаєте новину «5 кращих продуктів для збільшення інтелекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі