1. М"ясо лосося
Цей продукт на ученому світі одіноголосно визнають одним з найздоровіших: лосось покращує настрій, допомагає позбавитися від стресу, захищає судини і стимулює мозкову активність. Своїми цілющими властивостями м"ясо зобов"язане високому вмісту основних жирових кислот (таких як Омега-3) і протеїнів. До того ж, риба не абсорбує в себе сторонні шкідливі речовини.
2. Боби какао
Какао дарує нашому організму неповторне поєднання флавонідів, катєїдів і антиоксидантів. В цілому, надаючи можливість відмінного інтелектуального заряджання. Проте ласунам не слід радіти і бігти за плитками шоколаду. Звичайно, шоколад володіє корисними властивостями какао, але в набагато меншому ступені. Адже сучасні марки використовують боби какао лише в дуже малій частці, замінюючи останній цукром, молоком і жирами. У ідеалі для досягнення цілющого ефекту какао слід споживати кожен ранок, без додавання молока.
3. Зелений чай (Матчу)
Про цілющі властивості зеленого чаю писали багато. Проте особливо цілющою, на думку медиків, є Матчу - високоякісний порошок із зеленого чаю. Вся річ у тому, що до виготовлення цього порошку на чайних плантаціях підходять особливо трепетно: підбираючи листя чаю кращих сортів, вирощене в кращих умовах.
Тому Матчу - своєрідна квінтесенція цілющості. Проте, поки на українському ринку ця квінтесенція в дефіциті, можна налягати на звичайний зелений чай. Доза вітамінів і мінералів (рослина містить навіть фтор) змусить вас думати швидко і у правильному руслі.
4. Чорниця
Чорницю не дарма називають "ягодою для мізків". Ягода допоможе уникнути вікових змін в діяльності головного мозку, поліпшить пам"ять, допоможе мозку працювати збалансовано. І все - завдяки тим же антиоксидантам, якими чорниця володіє в унікальному поєднанні. Жителям наших широт обзавестися вітамінізованими ліками досить просто. Навіть при заморожуванні ягода зберігає багато лікувальних властивостей.
5. Кава
З приводу цього напою учені не втомлюються вести дискусії. Та все ж приходять до позитивного висновку: у чистому вигляді кавові зерна незвичайно корисні. Інша справа, що до нас на ринок цей напій потрапляє вже після значної хімічної обробки. А дія всіх амінокислот, що містяться в каві, мінералів і вітамінів нівелюється тією кількістю маніпуляцій, яку намагаються зробити з ним виробники. Проте, нівелюється все ж таки не до кінця.
Звичайно, споживання цих страв не зробить з людини генія, проте допоможе наблизитися до геніальності і зберегти гостроту розуму з роками, повідомляє Не Болей.
Коментарі