четвер, 05 серпня 2010 02:15

По голові Вадима Галузінського стрибали чоловіки

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  Колега покійного Вадима Галузінського тримає 27 липня заклик до жителів міста Хмельницького. ”25 липня було жорстоко вбито молодого батька двох дітей спортсменами, які займалися в секції боксу” — написано в ньому. Людей закликали пікетувати міліцію, аби ”
Колега покійного Вадима Галузінського тримає 27 липня заклик до жителів міста Хмельницького. ”25 липня було жорстоко вбито молодого батька двох дітей спортсменами, які займалися в секції боксу” — написано в ньому. Людей закликали пікетувати міліцію, аби ”

Пікет із вимогами об"єктивно розслідувати вбивство 30-річного Вадима Галузінського зібрали тиждень тому біля обласного управління міліції жителі Хмельницького. Прийшли родичі, знайомі, колеги покійного, всього зо 200 людей. Багато було вбраних у чорне.

Вадим загинув позаминулої неділі під нічним клубом "Токіо".

— Сиділи в неділю о другій ночі в "Токіо", — згадує Володимир Моцний, 24 роки, один із свідків трагедії. Він приятелював із Галузінським. — Святкували народження Вадимової дочки. Хтось із компанії випадково облив дівчину біля барної стійки. Та привела хлопців. Вийшли на вулицю. На Вадима накинулися кілька чоловік. Там були й майстри спорту з боксу. Збили з ніг, побили.

Охорона й товариші Вадима доволі швидко розборонили сутичку.

— А хвилин за 10 вони знову набігли. Їх було чоловік вісім. Вадима збили на землю, копали. Стрибали ногами на голову. За 5 секунд чоловіка не стало, — продовжує Володимир.

— Він лежить весь у крові, а міліція дивиться. Я кажу міліціонеру: "Давай завеземо його в лікарню, бо ж усьой побитий". А той: "Та він мені всю машину кров"ю залляє", — говорить Моцний.

Лікарі "швидкої" сказали, Вадим помер. За кілька днів судмедексперти пояснили, що смерть настала через крововилив у мозок. На голові Вадима Галузінського родичі нарахували 17 ран, були зламані ребра.

— 25 липня по-звірячому вбили мого брата, — каже 35-річний Ігор Галузінський. — Але вбивство сталося не тієї ночі, а значно раніше. Коли батьки не дивилися за дітьми, а тренери — за підопічними. Це зробили спортсмени-оборотні. Завтра на місці брата може опинитися будь-хто.

Святкували народження дочки. Хтось облив дівчину. Та привела хлопців

— Потерпілий займався дзюдо, а підозрювані у злочині — боксом. Випадково чи спеціально дівчину облили пивом, — розповідає Василь Птащук, начальник Хмельницького обласного управління міліції. Він зустрічався з пікетувальниками. — Вона пожалілася приятелям. Один підійшов, сказав вибачитися. Потерпілий затіяв сварку. Їх вивели на вулицю. Почалася штовханина. Охорона їх розвела. А через 20 хвилин вони знову знаходяться. Бійка почалася о третій ночі, закінчилася о 3.02. "Швидку" викликали за хвилину. Міліціонери не відвезли потерпілого в лікарню, бо в нього була розбита голова. Його не можна було трогати.

— Є така можливість, що вбивць не покарають, — припускає голова обласної федерації дзюдо Володимир Повх. — Людей, яких підозрюють у вбивстві, неодноразово затримували за бійки. І відпускали.

— Я даю слово, що слідство гальмуватися не буде. По даній справі трьох уже затримали. З них двоє 23-річних, одному 24. Інших розшукуємо, — коментує припущення Володимира Повха начальник обласної міліції.

Під час пікету жителі Хмельницького зібрали підписи під листом до міліцейського керівництва. Вимагають, аби правоохоронці навели у місті порядок.

Вадим Галузінський працював менеджером у фірмі, що торгувала продуктами. У чоловіка залишилася 28-річна дружина Марія, та 2-річний син Ілля. За два дні до вбивства у Вадима народилася донька Анна. У неділю вранці він мав забирати жінку з новонародженою з пологового будинку.

У Хмельницькому ходять чутки, що один із підозрюваних у вбивстві — син депутата обласної ради. Міліція таку інформацію не підтверджує, але й не спростовує.

Зараз ви читаєте новину «По голові Вадима Галузінського стрибали чоловіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі