середа, 19 вересня 2012 00:30

Павло Бондарьов урятував двох школярів

24-річного севастопольця Павла Бондарьова поховали 17 вересня на міському кладовищі "Кальфа". Він загинув 12 вересня. На зупинці Вулиця Горпищенка у мікрорайоні Дергачі на нього налетіла чорна "хонда". В останню секунду життя чоловік врятував двох дітей.

— В то утро Паша, как обычно, поехал на роботу, — згадує 33-річна Юлія Адам, сестра Павла. — Он на стройке работал с ребятами. В автобусе еще позвонил колеге Леше. Они его на остановке ждали. Паша сказал, чтоб не ждали, он догонит. Ребята пошли.

Павло Бондарьов вийшов із маршрутки. На зупинці чекали свого автобуса 8-річна Діана Василевська та 9-річний Артем Костюков. Раптом Павло побачив, як на великій швидкості мчить чорна "хонда". Водій 31-річний Денис Санжара втратив контроль, машину несло зустрічною смугою.

— Паша оттолкнул Артема, схватил Диану, — продовжує Юлія. — Ее отбросить не успел, прикрыл собою. Обоих и раздавило.

Трьох потерпілих забрала "швидка". За 2 год. Павло помер. Дітей відвезли до травматологічного відділення міської лікарні №5.

Павло Бондарьов працював будівельником. Жив із матір'ю-пенсіонеркою і нареченою Ганною у приватному будинку. 12 жовтня мав святкувати 25-річчя.

— Пашка очень компанейский, — розповідає 22-річний Роман Авдєєв, приятель загиблого. — Легкий на подъем. Только подумаем куда-то вырваться, — Паша уже всех агитирует. Добряк был. Спасти кого-то ценой своей жизни — это в его стиле. Умер, как настоящий мужик.

Лікарі кажуть, стан дітей стабільний. У Артема Костюкова — перелом ноги та лівого передпліччя, лікуватиметься близько місяця. У Діани Василевської — черепно-мозкова травма, політравма внутрішніх органів, роздроблені кисть лівої руки і ліва нога.

— Состояние Дианы — стабильно тяжелое, — зітхає 30-річна Світлана Василевська, мати дівчинки. — Кожен день плаче. Все личко у шрамах. Через травму голови її дратують шум і світло. Лікарі кажуть, реабілітація займе кілька місяців. Поки що нам дуже важко. Кожен день витрачаємо тисячу гривень на лікування. Навіть не знаю, як нам дякувати матері Павла.

Батьки врятованих дітей падали в ноги матері Павла Бондарьова на похоронах.

"Паша, низкий поклон тебе", — написала на сторінці Павла в інтернеті Інга Ратомська, тітка Діани Василевської. — "В наших сердцах ты будешь жить вечно. Покойся с миром. Теперь ты для нашей семьи ангел-хранитель. Спасибо".

За фактом аварії міліціонери порушили кримінальну справу. Дениса Санжару арештували. Він втратив контроль над машиною.

— Їздили ми в той мікрорайон, — говорить Юлія Адам. — Хотіли щось узнати за того водія. Ніхто про нього нічого не знає. Свідки кажуть, часто ганяв тою "хондою". Якийсь міліціонер розповів, що він — військовий, має дружину, сина й доньку.

Батьки потерпілих просять допомогти. Гроші на лікування можна надсилати на рахунки в ПриватБанку: 4405 8858 1274 3406 — Андрій Костюков, батько Артема; 4627 0858 2596 5920 — Світлана Василевська, мати Діани.

Зараз ви читаєте новину «Павло Бондарьов урятував двох школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі