вівторок, 21 листопада 2017 07:10

"Відкрив дві конфорки, підпалив ганчірку"

17-річний Андрій ­Діброва з Полтави викинувся з вікна четвертого поверху ввечері 14 листопада. Впав на лаву біля під'їзду, лишився живий. Зараз під наглядом лікарів. У квартирі знайшли тіло його матері 45-річної Тетяни з ножовими ранами.

— Вони жили удвох. Із сусідами майже не общалися. Ремонт зробили, котіка в мене взяли. Андрюха все в комп'ютері сидів, до нього ніхто не ходив. Ніколи не чув, щоб сварився з матір'ю. Чого він її вбив — не знаю. В тихому болоті чєрті водяться, — каже 52-річний Сергій Репало, сусід родини. — Коли це сталося, мене розбудив сусід. Побігли шукати больніцу, куди малого відвезли. Врач сказав, що в нього льогкі одбиті. Доки нас не було, поліція взламала двері в квартіру. Казали, Тетяна лежала біля входу в калюжі крові. В неї п'ять чи сім ранєній.

— Квартира була повна газу. Хлопець відкрив дві конфорки, підпалив якусь ганчірку. Щастя, що вона зітліла. Обійшлося без вибуху, — каже 40-річний Володимир Пасічко з Полтавського відділення поліції №1. — У загиблої жінки була перерізана шия, колоті й різані рани грудей, живота і спини.

Сусіди та знайомі родини Дібров відгукуються позитивно про хлопця і його матір.

— Один в одному душі не чаяли. Коли маму Андрія оперували в Києві, він дуже хвилювався, турбувався про неї. Тетяна тісно спілкувалася з класним керівником сина, жодних батьківських зборів не пропускала. Андрія знаємо як старанного, вихованого, спокійного хлопця. Не бачила, щоб вспилив чи брав участь в якійсь потасовці, — говорить 51-річна Наталія Саєнко, заступник директора гімназії №6, де навчався Андрій.

Хлопець перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

— Поступив у важкому стані. За першу ніч стабілізували. Якими будуть наслідки — поки що сказати важко, — говорить 49-річний Григорій Оксак, головний лікар Полтавської обласної лікарні.

Андрій Діброва свідчення давати відмовляється, зі слідством не співпрацює.

Зараз ви читаєте новину «"Відкрив дві конфорки, підпалив ганчірку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі