пʼятниця, 22 липня 2016 07:00

"Чи не було це спробою прибрати Олену Притулу?"

Розглядають чотири основні версії вбивства Павла Шеремета. Три з них — офіційні.

Помста за журналістську діяльність

Останнім часом Павло Шеремет скаржився друзям і знайомим, що за ним стежать. Так само й Олена Притула, цивільна дружина Шеремета і керівник інтернет-порталу "Українська правда".

— Скоріше за все, вбили для залякування інших. Павло робив антикорупційні розслідування, — каже медіа-експерт Наталія Лігачова, 54 роки.

— Шеремета могли зробити показовою жерт­вою, щоб попередити тих, хто поліз не туди, — говорить політолог Дмитро Золотухін, 34 роки.

Рука Кремля

"Нагадало ситуацію з Олесем Бузиною (журналіст, убитий у квітні торік. Відомий проросійською позицією. — ГПУ). Федеральна служба безпеки РФ обрала Шеремета випадково — першого ліпшого, хто відповідає параметрам "працював у Росії, переїхав в Україну". Знову нагадує повне самообслуговування Москви: самі вбили, самі влаштували скорботну істерику і пояснили своїм, як правильно Росія "рятує Донбас" від страшної України", — пише у "Фейсбуку" політолог 40-річний Олексій Голобуцький.

— Це спроба залякати суспільство. Злочинці розраховують посіяти паніку й недовіру. Підірвали Шеремета, тепер намагатимуться підірвати країну зсередини, — каже політтехнолог Тарас ­Березовець, 41 рік.

Убити намагалися Олену Притулу

— Слідчі розглядають і версію замаху на життя Олени Притули. Павло Шеремет загинув за кермом її авто, — говорить речник столичної прокуратури Надія Максимець, 43 роки.

— Притула відійшла від керівництва "Українською правдою". Але як її засновник, залишалася ключовою фігурою. Чи не було це спробою прибрати її, щоб заволодіти виданням? — припускає політолог 57-річний Володимир Фесенко.

Білоруський слід

— Шеремет очолював по­пулярний сайт "Білоруський партизан", який боровся проти російського шовінізму. Це був теракт насамперед проти Білорусі, а не України, — переконаний білоруський опозиціонер Микола Статкевич, 59 років.

Зараз ви читаєте новину «"Чи не було це спробою прибрати Олену Притулу?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі