пʼятниця, 17 жовтня 2008 07:07

Олена Яворська відмовилася від онука

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Олена Яворська ходить за допомогою поручнів. Жінка мешкає у хаті колишньої дружини свого онука в селі Котюжинці Калинівського району Вінницької області
Олена Яворська ходить за допомогою поручнів. Жінка мешкає у хаті колишньої дружини свого онука в селі Котюжинці Калинівського району Вінницької області

— Я біля нього стільки вимучилася, а він продав мою хату, забрав гроші й утік, — розповідає 87-річна Олена Яворська з райцентру Калинівка Вінниччини. — Мене забув. Тепер він мені не треба.

Олена Іллівна — місцева. До пенсії працювала медсестрою в дитсадку. Із чоловіком-учителем виховали сина. Вони померли. Залишилося два онуки. Віктор — в Одесі, Олександр донедавна жив у Калинівці. Яворських у місті називають заможними. У родини є будинок у центрі міста, за радянських часів мала 150 тис. рублів на ощадній книжці, чимало золотих прикрас.

Торік 29-річний Олександр Яворський продав бабусин будинок. Отримав $35 тис. Купив двоповерховий у селі Котюжинці за 15 км від райцентру, узяв "ладу" в кредит. Із дружиною Лесею відкрили магазин у селі. Торгували ковбасою на ринку в райцентрі. Бабуся жила з онуком.

— Я торгувала ще школяркою, — згадує Леся Яворська, 21 рік. — У мене така хватка. 2004-го заробляла 10 тисяч гривень щомісяця. Вставала в три часа ночі. Їхала на оптовий ринок. Із чоловіком ми гарно жили.

Згодом Олександр став випивати. Продажем ковбаси не цікавився.

— Сашко виявився аферистом, — веде далі Леся. — Став курити коноплю, постійні гулянки. Йому пропити тисячу гривень — то мєлоч. До мене відносився, як до собаки. Душив. Я не витримала, пішла до мами в Калинівку.

Цьогоріч Олександр оформив розлучення з Лесею. Зникав із дому.

2004-го заробляла 10 тисяч гривень щомісяця

— Саша мене не обіжав, — каже Олена Іллівна. — Просто іногда довго не приходив додому. Сусідська дєвочка через форточку мені то їсти давала, то молока.

Леся й Олександр не поділили майно. Вирішили, що чоловік візьме 125 тис. грн кредиту в банку. 50 тис. віддасть колишній дружині. Позику згодом поверне сам. Будинок залишається за чоловіком. Олександр оформив кредит під заставу хати.

— Хотіли по-доброму розійтися, — каже Леся Яворська. — Але він узяв кредит і купив "мітцубісі". Мені нічого не дав. Потім машину розбив. Сам десь зник. Як ішов, сказав: "Колись в мене була машина, жінка, хата, а тепер нічого немає".

Леся не хотіла, щоб за несплату кредиту банк забрав будинок. Переписала хату й позику на себе. Щомісяця сплачує по 7 тис. грн. Живе з бабусею колишнього чоловіка.

— Сашко — такий самий, як і його мати Надька, — Олена Іллівна згадує невістку. — Надьку вигнали зі спиртзаводу, бо була тріплом, заяву на директора написала. Мало їй спірту давали. Із позором пішла з Калинівки. Зараз десь у Києві живе.

Олена Яворська опирається на поручні. У неї хворі ноги. Щодня жінка встає о дев"ятій ранку. Любить смажені яйця, картоплю, молоко.

— Купатися не л0юбить. Нравиться, як її стрижу чи причьоски роблю, пританцьовує, сидя під музику з телефону, — каже Леся Яворська.

Зараз ви читаєте новину «Олена Яворська відмовилася від онука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі