пʼятниця, 18 травня 2012 05:45

Катерину Демчук та її собаку вбило блискавкою

— Мабуть, у той момент Катя по телефону говорила. А тут почалася гроза, — кажуть у сільській раді села Оженин Острозького району Рівненщини. — Добре, хоч братик вцілів. Він сидів поруч, накрилися плащем. Його убік відкинуло, але вижив. З ними була ще собачка, то її також убило.

По обіді 16 травня на пасовищі за селом загинула 18-річна Катерина Демчук. Вона пасла череду з молодшим братом Ярославом, 14 років. Цього дня настала їхня черга.

Близько четвертої дня несподівано налетіла гроза. Діти не знайшли схованки посеред поля, тому просто накрилися від зливи. Пес тулився їм до ніг.

— Грозовий розряд убив дівчину наповал. А її молодшому брату сильно попекло ноги — нижні кінцівки обпечені на 20 відсотків, — каже Дмитро Мельник із обласного управління МНС. — На пасовищі в той момент знаходився ще один хлопчик, але він не постраждав.

Від пережитого Ярослав отримав шок, не може говорити. 17 травня вранці почав пригадувати. Лікарі оцінюють його стан як задовільний, із райлікарні перевели до опікового центру в Рівному.

Демчуки — з багатодітної родини, окрім загиблої Катерини в сім'ї є четверо дітей. Старша сестра торік вийшла заміж. Батько поїхав на заробітки, щоб прогодувати родину.

Зараз ви читаєте новину «Катерину Демчук та її собаку вбило блискавкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі