вівторок, 14 серпня 2018 06:31

Двоє сестер втопилися на очах у матері

6 серпня в річці Горинь втопилися сестри 12-річна Анна і на рік старша Ольга ­Дробенюк із села Бродівське Острозького району на Рівненщині. Купатися пішли під наглядом матері. Врятувати доньок не змогла, бо не вміє плавати.

— Батьки дівчат пасли корів. Приблизно о сьомій вечора до них прибігли доньки. Попросилися скупатися, бо жарко. Люба дозволила. Пішла з ними, наглядала з берега, — розповідає місцева жителька Наталія, прізвища просить не вказувати. — Річка до середини мілка, по коліно. Але з крутими поворотами. Яму то тут, то там вимиє. В одну із них сестри й потрапили. Ще й течія велика. Почали тонути. Люба плавати не вміє, то кинулася дзвонити чоловіку. Поки він прибіг, дівчата вже були під водою. Анюту сам витягнув. А Олю довелося водолазам шукати.

Батько дівчат Володимир Дробенюк завідує будинком культури в сусідньому селі Хорив. Мати Любов — домогосподарка. Мають ще двох дітей — 11-річну Наталію й Василя, 14 років.

— У них дружна родина та працьовита. Діти гарно вчаться, батькам допомагають. На город — разом, вдома поприбирати — дів­чата завжди готові, — говорить 63-річна Ганна, жителька села. — Оля й Аня не лінувалися раненько збігати в магазин, щоб теплий хліб найпершими купити. Завдяки їм і я знала, коли машина приїхала. По-сусідськи помагали мені корову чи качок загнати, підмести в дворі. Щоб самостійно заробити якусь копійку, підробляли на току.

Як ховали їх, зійшлося кілька сотень людей. Від могилок до самого села вся дорога була в людях. Такого похорону ще не бачила. Після загибелі дівчат на Горинь бояться йти.

Зараз ви читаєте новину «Двоє сестер втопилися на очах у матері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі